Acord între băncile olandeze ING, ANB Amro și Rabobank pentru combaterea spălării banilor

Acord între băncile olandeze ING, ANB Amro și Rabobank pentru combaterea spălării banilor
scris 9 iul 2020

Băncile olandeze ING, ABN Amro și Rabobank au anunțat miercuri că și-au unit forțele pentru a combate spălarea de bani prin schimbul de informații legate de tranzacții, transmite Reuters.

Împreună cu băncile mai mici Volksbank și Triodos Bank, cele mai mari trei bănci din Olanda vor înființa o agenție pentru monitorizarea tuturor tranzacțiilor lor, care va putea să depisteze mai ușor comportamentele neobișnuite, scrie News.ro.

Holde Agri Invest își face firmă de software și-l atrage în acționariat pe directorul de marketing al Google și YouTube România CITEȘTE ȘI Holde Agri Invest își face firmă de software și-l atrage în acționariat pe directorul de marketing al Google și YouTube România

”Pe lângă responsabilitatea proprie a băncilor, tratatea eficientă a spălării banilor și a finanțării terorismului necesită o abordare națională”, a arătat asociația bancară olandeză NVB.

Potrivit NVB, bani obținuți ilegal în valoare de aproximativ 16 miliarde de euro sunt spălați anual prin intermediul conturilor din Olanda, țara fiind una dintre locațiile de top ale activităților de spălare de bani din lume.

În 2018, ING a plătit o amendă record de 775 de milioane de euro, în cadrul unui acord cu procuratura oalndeză, după ce ani de zile nu a depistat spălarea de bani și alte activități ilegale efectuate prin intermediul conturilor sale.

ABN Amro așteaptă rezultatul unei investigații similare împotriva sa, anunțată anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing
anb amro
spalare de bani