Acțiunile Băncii Comerciale Carpatica tind să se apropie de prețul ofertei publice

Acțiunile Băncii Comerciale Carpatica tind să se apropie de prețul ofertei publice
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 2 nov 2015

În primele trei ore ale ședinței de tranzacționare de astăzi, titlurile Băncii Comerciale și-au continuat parcursul descendent din ultima lună, coborând sub reperul de 0,11 lei/acțiune într-o mișcare spre prețul ofertei publice de 0,1 lei/acțiune care ar urma să marcheze intrarea fondului american J.C. Flowers ca investitor semnificativ în acționariatul societății.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Evoluția acțiunilor Băncii Comerciale Carpatica (BCC) din piața reglementată tinde către o apropiere a prețului de nivelul de 0,1 lei/acțiune al ofertei publice de majorare de capital programată începând de mâine și până pe 3 decembrie. Astăzi în primele trei ore de tranzacționare la Bursa de Valori București am avut o continuare a acestui impuls negativ din utimele patru săptămâni, acțiunile coborând cu 0,90%, până la prețul de 0,11 lei/acțiune, însă un minim de 0,108 lei/acțiune (echivalent cu un declin de 2,70% sub referință) a fost, de asemenea, consemnat în sesiunea de astăzi, conform platformei IFB Finwest. Motivul noilor scăderi, realizate pe transferuri însumând aproape 20.000 de lei, pare a fi fost publicarea vineri a prospectului ofertei publice pe secțiunea de investment banking a Raiffeisen Bank, intermediarul operațiunii.

Prețul celor 1,1 miliarde acțiuni BCC tranzacționate în prezent la BVB tinde astfel să graviteze către cel de 0,1 lei/acțiune al celorlalte 1,1 miliarde titluri care ar urma să facă obiectul mega-tranzacției prin care fondul american J.C. Flowers ar urma să devină acționar semnificativ al societății. Conform unei înțelegeri de la începutul lunii septembrie între omul de afaceri Ilie Carabulea, acționar principal al băncii, și fondul american, J.C. Flowers & Co., ar urma să preia prin fondul JCF III Europe Holdings L.P. 25% din acțiunile Băncii Comerciale Carpatica. Carabulea se află în arest preventiv, iar acuzațiile din partea Direcției Naționale Anticorupție de constituire a unui grup infracțional organizat i-au atras restricția pentru drepturile sale de vot reprezentând 41% la nivelul băncii precum și recomandarea de vinde acțiunile din partea reglementatorului pieței bancare, Banca Națională a României.

Mișcarea descendentă este coerentă în ultima lună. Un declin de 20-25% s-a înregistrat în intervalul 7-13 octombrie, din zona de 0,15 lei/acțiune (cu un maxim intraday de 0,164 lei/acțiune în ziua 6 octombrie) către reperul de 0,12 lei/acțiune în jurul căruia s-a consolidat în perioada 14-23 octombrie. A doua etapă a declinului a început săptămâna trecută, acțiunile BCC pierzând alte aproape 10 procente. La actualul nivel de piață, capitalizarea prezentă a băncii este de aproximativ 121 milioane lei (30 milioane dolari).
 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
banca comerciala carpatica
bcc
jc flowers
bvb
majorare de capital
oferta publica
raiffeisen