Agricover Credit IFN urcă finanțarea pentru fermieri și se extinde în țară

Agricover Credit IFN urcă finanțarea pentru fermieri și se extinde în țară
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2018

Agricover Credit IFN a acordat anul trecut plasamente în valoare de 1,37 miliarde lei fermierilor români și a realizat un profit operațional de 29,6 milioane lei, în creștere cu 19% față de anul 2016.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În anul 2017 am acordat finanțare în valoare de  1,37 miliarde lei unui număr de 2.350 fermieri care fac agricultură profesionistă. Creșterea remarcabilă a volumului de credite acordate confirmă faptul că agricultura românească este în plină dezvoltare,” spune Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

Rata creditelor neperformante cu restanțe mai mari de 90 de zile a fost de 1,55%, menținându-se la un nivel foarte bun, mult sub valoarea medie a sistemului bancar românesc. 

Analiză: Diferența medie pe piața locală dintre salariile bărbaților și cele ale femeilor este de 5%, sub media UE. România pierde însă la vârstă CITEȘTE ȘI Analiză: Diferența medie pe piața locală dintre salariile bărbaților și cele ale femeilor este de 5%, sub media UE. România pierde însă la vârstă

Numărul clienților activi a crescut cu 22% față de anul anterior și a avut la bază extinderea portofoliului de clienți micro (sub 100 hectare),  mici și mijlocii (segmentul clienților 100-400 hectare). Agricover Credit a dezvoltat produse speciale pentru aceste segmente de clienți, puse la dispoziție prin intermediul unor echipe comerciale dedicate care se deplasează direct la fermă.

În anul 2017, compania a deschis două noi sucursale în Timișoara și Craiova, ajungând la un număr total de opt reprezentanțe în principalele regiuni agricole. Pentru 2018 compania are în plan deschiderea unei sucursale în Oradea.

În 2017, BERD a devenit acționar în cadrul Agricover Holding SA, cu o investiție de 32 milioane lei (echivalentul a 7 milioane euro) în capitalul companiei pentru a subscrie unei participații de aproape 13 procente.

Agricover Holding reunește activitățile de Agri-Business si Agri-Finance. Cu un model de business puternic integrat, Agricover este o verigă cheie ce susține eficiența întregului lanț valoric din agribusiness, oferind soluții specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
agricover credit ifn
credite