Indicele Robor la trei luni a crescut la 2,49%, un nou record al ultimilor ani

Indicele Robor la trei luni a crescut la 2,49%, un nou record al ultimilor ani
scris 3 mai 2018

Indicele Robor la trei luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a screscut la 2,49%, un nou record al ultimilor patru ani, potrivit datelor publicate joi de Banca Națională a României (BNR).

Robor la trei luni este indicatorul principal în funcție de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei, scrie News.ro

După ce cu o zi în urmă indicele Robor la trei luni a atins pragul de 2,47, cea mai mare valoare începând din 23 octombrie 2014, când a fost 2,48%, joi nivelul acestuia a atins 2,49.

Tranzacție pe piața hotelurilor de lux. AccorHotels achiziționează Movenpick Hotels & Resorts CITEȘTE ȘI Tranzacție pe piața hotelurilor de lux. AccorHotels achiziționează Movenpick Hotels & Resorts

Totodată, valoarea indicelui Robor la șase luni, în funcție de care se calculează dobânzile la credite ipotecare, este 2,58%.

Banca Națională a României (BNR) a decis, miercuri, 4 aprilie, menținerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,25% pe an.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr