Autoritatea americană de sancțiuni, interesată de afacerile Raiffeisenbank

Autoritatea americană de sancțiuni, interesată de afacerile Raiffeisenbank
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2023

Raiffeisen Bank International (RBI) a declarat vineri că managementul său a primit o solicitare din partea autorității americane de sancțiuni privind afacerile sale legate de Rusia, relatează agenția Reuters, citată de BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Banca a precizat că a primit în ianuarie o solicitare din partea Biroului de control al activelor străine (OFAC) al Departamentului Trezoreriei SUA, care a cerut clarificări cu privire la „ce plăți și procese conexe susține RBI, având în vedere evoluțiile recente legate de Rusia și Ucraina”, scrie G4Media.

FOTO Lidl sub asaltul inspectorilor ANPC, zeci de magazine închise. \ CITEȘTE ȘI FOTO Lidl sub asaltul inspectorilor ANPC, zeci de magazine închise. "Nu știu dacă în țara de origine se mănâncă legume și fructe mucegăite sau prețurile de la raft nu se potrivesc cu cele de la casă."

Banca a declarat că a cooperat pe deplin cu OFAC, precizând că depune eforturi pentru a asigura respectarea sancțiunilor.

Raiffeisenbank, o filială a grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International, este inclusă pe lista băncilor rusești de importanță sistemică și are sediul central la Moscova.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen rusia
raiffeisen sanctiuni rusia