Banca centrală a Germaniei lucrează din greu la curățarea bancnotele deteriorate de inundații

Banca centrală a Germaniei lucrează din greu la curățarea bancnotele deteriorate de inundații
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2021

Oficialii de la Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank) lucrează din greu să curețe și să numere bancnotele care au fost murdărite și deteriorate de inundațiile care au devastat vestul Germaniei la mijlocul lunii iulie, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Procesarea acestor bancnote trebuie făcută cât mai rapid posibil, înainte să se întărească și să devină tari ca betonul", a declarat Johannes Beermann, membru în comitetul executiv al Bundesbank.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Serviciul de curățare a bancnotelor deteriorate și înlocuirea lor este oferit gratuit de Bundesbank victimelor inundațiilor. Singura condiție pentru înlocuirea bancnotelor este să fie prezentată cel puțin jumătate din suprafața bancnotei, scrie Agerpres.

Deseori bancnotele trimise către centrul Bundesbank pentru bancnote deteriorate din orașul Mainz sunt murdare de noroi, ape reziduale și petrol. În prima fază bancnotele sunt spălate și uscate după care sunt examinate pentru a se verifica dacă sunt veritabile. De asemenea, grămezile de bancnote deseori au un miros persistent atunci când este înlăturată folia de plastic în care sunt împachetate.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Bundesbank estimează că până acum a primit bancnote murdărite în inundații în valoare de aproximativ 51 milioane de euro, care au fost fie depuse la filiale locale ale băncii centrale sau au fost trimise prin poștă. Comparativ, într-un an normal, Bundesbank primește bancnote deteriorate în valoare de aproximativ 40 milioane de euro.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

La mijlocul lunii iulie, inundații grave au devastat mari părți din vestul Germaniei, precum și din țările vecine Belgia și Olanda. Landurile Renania de Nord-Westfalia și Renania-Palatinat au fost cele mai afectate, dar și Bavaria și Saxonia au avut de suferit. 183 de persoane și-au pierdut viața în inundațiile care au afectat vestul Germaniei în zilele de 14 și 15 iulie și numeroase case, drumuri, căi ferate și poduri au fost distruse.

Guvernul de la Berlin a pus deoparte aproximativ 30 de miliarde de euro pentru plata despăgubirilor pentru victimele inundațiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
bancnote