Banca Națională a Elveției menține politica monetară ultra-expansionistă

Banca Națională a Elveției menține politica monetară ultra-expansionistă
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 sep 2020

Banca Națională a Elveției (SNB) a devenit mai puțin pesimistă privind impactul pandemiei de coronavirus (COVID-19) asupra economiei, în timp ce a păstrat politica sa monetară ultra-expansionistă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Instituția a menținut dubla strategie privind ratele negative ale dobânzilor și intervențiile pe piețele valutare pentru a opri aprecierea francului elvețian, scrie Agerpres.

Banca Transilvania și OTP Bank sunt bănci partenere pentru distribuirea granturilor de 1 miliard de euro de la guvern CITEȘTE ȘI Banca Transilvania și OTP Bank sunt bănci partenere pentru distribuirea granturilor de 1 miliard de euro de la guvern

Banca Națională a Elveției a păstrat joi la minus 0,75% rata dobânzii și cea pentru depozitele constituite la SNB, o decizie așteptată de toți economiștii intervievați de Reuters.

SNB a precizat că va menține politica sa monetară ultra-expansionistă pentru a atenua "influența puternică" a pandemiei asupra evoluțiilor economice, deși impactul nu este atât de sever cum s-a estimat anterior.

Rata inflației în Elveția ar urma să revină în teritoriu pozitiv anul viitor, la un nivel de 0,1%, urmând să urce la 0,2% în 2022.

De asemenea, SNB a îmbunătățit estimările privind evoluția economiei, anunțând că se așteaptă acum la un declin de 5% anul acesta, față de o scădere de 6% previzionată în iunie. În plus, Banca Națională a Elveției previzionează o redresare robustă a economiei globale în trimestrul trei din 2020.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
banca națională a elveției
politica monetara