Banca Transilvania a aprobat 1.000 de credite IMM Invest

Banca Transilvania a aprobat 1.000 de credite IMM Invest
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 4 iun 2020

Cea mai mare bancă din România a aprobat 1.000 de credite în cadrul programului cu garanții de stat IMM Invest, cu o valoare totală de 500 de milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cele 1.000 de firme beneficiare vin din toate domeniile de activitate, dar cele mai multe au activitatea în comerț, transporturi, servicii, construcții și horeca, arată banca.

Companiile, care angajează în total 18.000 de oameni, au primit împrumuturi de 430 de milioane de lei pentru capital de lucru și 70 de milioane de lei pentru investiții.

INFOGRAFICE Starea de urgență a gripat creditarea în aprilie. Creditul în lei acordat populației - prima contracție lunară în peste 7 ani. Împrumuturile noi pentru consum - cel mai scăzut nivel din ultimii 5 ani CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Starea de urgență a gripat creditarea în aprilie. Creditul în lei acordat populației - prima contracție lunară în peste 7 ani. Împrumuturile noi pentru consum - cel mai scăzut nivel din ultimii 5 ani

“Programul IMM Invest a venit în momentul în care economia românească are nevoie de reluarea fluxurilor investiționale. Rezultatele acestui program se vor reflecta atât la nivelul pieței forței de muncă pe termen scurt, cât și în procesele de inovare și digitalizare din economia internă pe termen mediu, aspecte fundamentale pentru dezvoltarea durabilă și continuarea procesului de convergență economică europeană”, spune Andrei Rădulescu, economistul-șef al băncii.

Banca Transilvania are un plafon total de garanții de 3,4 miliarde de lei. În condițiile în care garanțiile acoperă 80-90% din suma solicitată, banca poate acorda credite de aproape 4 miliarde de lei – ceea ce ar însemna încă 7.000 de împrumuturi la valoarea medie curentă.

Programul este atractiv pentru firme în condițiile în care acestea beneficiază de dobândă subvenționată de stat până la finele acestui an.
Potrivit datelor de pe site-ul imminvest.ro, prelucrat de un script dezvoltat de Agile Flex Agency, până miercuri la prânz erau 1.813 dosare aprobate de bănci, 5.409 respinse, dintr-un total de 61.873 de cereri. Există, însă, o întârziere între momentul aprobării creditelor de către bănci și afișarea lor pe site. Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM arăta, în urmă cu o săptămână, că băncile aprobaseră 1.441 de credite.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
imm invest