Banca Transilvania și OTP Bank sunt bănci partenere pentru distribuirea granturilor de 1 miliard de euro de la guvern

Banca Transilvania și OTP Bank sunt bănci partenere pentru distribuirea granturilor de 1 miliard de euro de la guvern
scris 24 sep 2020

Banca Transilvania și OTP Bank anunță că au devenit bănci partenere în programul de granturi pentru întreprinderile mici și mijlocii în valoare de 1 miliard de euro lansat de Ministerul Economiei.

Finanțările nerambursabile sunt în valoare de la 2.000 de euro la 200.000 de euro pentru fiecare beneficiar și vin din Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020.

O alocare de 100 de milioane de euro este acordată pentru microgranturi de 2.000 de euro pentru fiecare beneficiar, dedicate microîntreprinderilor, firmelor mici și mijlocii fără angajați în 2019, persoanelor fizice autorizate, organizațiilor neguvernamentale și altor întreprinderi.

Creditarea accelerează în august și depășește nivelul de dinainte de pandemie CITEȘTE ȘI Creditarea accelerează în august și depășește nivelul de dinainte de pandemie

Granturile pentru capital de lucru au o alocare de 350 de milioane de euro și finanțare pentru fiecare beneficiar este între 5.000 și 150.000 de euro, în funcție de cifra de afaceri de anul trecut. Sumele sunt destinate finanțării activității și firmele beneficiare trebuie să fie din rândul celor afectate de pandemia COVID-19, cum ar fi cele din industria horeca sau transporturi.

Granturile pentru investiții totalizează 550 de milioane de euro și finanțarea este între 50.000 de euro și 200.000 de euro pentru fiecare beneficiar.

Pentru a putea solicita finanțarea, firmele trebuie să aibă certificatul de situație de urgență. Microgranturile și granturile pentru capital de lucru sunt selectate în ordinea depunerii. Mai multe detalii despre program puteți citi aici.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
otp bank
granturi imm