Băncile au primit aproape 22.000 de cereri pentru suspendarea a ratelor în acest an

Băncile au primit aproape 22.000 de cereri pentru suspendarea a ratelor în acest an
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 13 apr 2021

Băncile din România au primit 21.825 de solicitări pentru suspendarea obligațiilor de plată a ratelor, dobânzilor și comisioanelor de la clienții persoane fizice și juridice, în perioada 1 ianuarie-15 martie 2021, potrivit datelor Asociației Române a Băncilor. Dintre acestea, circa 800 de cereri au venit de la companii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Debitorii din România au avut posibilitatea să amâne ratele pentru o perioadă totală de până la 9 luni în baza moratoriului public, dacă au fost afectați de pandemia COVID 19.

Dintre cererile depuse, 79% sau 17.220 au fost soluționate. Aproximativ 83% din totalul cererilor soluționate până la data de 15 martie 2021 au fost soluționate în baza moratoriului legislativ, a prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 227/2020, iar restul de 17% în baza măsurilor individuale de sprijin adoptate de bănci.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

“Clienții care au beneficiat deja de această facilitate în limita temporală trasată de reglementarea europeană și care înregistrează în continuare dificultăți financiare temporare au opțiunea să se adreseze băncii creditoare pentru măsuri de restructurare pentru a evita ca împrumutul să devină neperformant”, arată băncile într-un comunicat.

Anul trecut au fost amânate ratele pentru 686.500 de clienți. Aproximativ 67% din totalul soluționărilor la nivelul anului 2020 s-au realizat în baza măsurilor individuale adoptate de bănci pentru sprijinul clienților, iar restul de 33% în baza moratoriului legislativ.

viewscnt
Afla mai multe despre
amanare rate
moratoriu bancar