Bancpost a revenit pe profit la jumătatea anului, cu un câștig de 3,2 milioane euro

Bancpost a revenit pe profit la jumătatea anului, cu un câștig de 3,2 milioane euro
scris 1 sep 2017

Bancpost a revenit pe profit la jumătatea anului, cu un rezultat înainte de taxe de 3,2 milioane de euro, pe fondul reducerii provizioanelor pentru împrumuturile neperformante și a cheltuielilor operaționale, potrivit rezultatelor financiare publicate de banca-mamă, grupul elen Eurobank.

La finele primului semestru din 2016, banca elenă raportase o pierdere de 800.000 în România, în condițiile în care pusese deoparte o sumă suplimentară de 19 milioane de euro pentru creditele ipotecare potențial vizate de Legea dării în plată.

Eurobank vrea să vândă Bancpost până la finalul anului, în cadrul programului de restructurare a activităților internaționale.

„Efectul Terente”: Acțiunile bancare se depreciază și trag în jos bursa după declarațiile ostile băncilor ale premierului Tudose CITEȘTE ȘI „Efectul Terente”: Acțiunile bancare se depreciază și trag în jos bursa după declarațiile ostile băncilor ale premierului Tudose

După primele șase luni din acest an, activele Bancpost însumau 2,63 miliarde de euro, în scădere de la aproape 2,97 miliarde de euro în intervalul similar din 2016.

Veniturile operaționale s-au redus cu circa 16 milioane de euro, până la 34 milioane de euro, iar cheltuielile au coborât cu aproape 2 milioane de euro, la 22,9 milioane de euro.

Portofoliul de împrumuturi s-a redus în perioada analizată cu 300 milioane de euro, până la 2,016 miliarde de euro, înregistrând scăderi pe două din cele trei segmente principale (retail, ipotecar și corporate), în timp ce volumul depozitelor a scăzut cu 460 milioane de euro, la 1,847 miliarde de euro.

Bancpost a făcut provizioane de 3,3 milioane de euro pentru creditele neperformante, semnificativ sub suma alocată în prima jumătate a anului trecut, de 29,1 milioane de euro.

Statul împarte pâine și circ în arena bancară. Ave, Tudose, morituri te salutant! CITEȘTE ȘI Statul împarte pâine și circ în arena bancară. Ave, Tudose, morituri te salutant!

Rata împrumuturilor neperformate, cu întârzieri la plată de peste 90 de zile, a scăzut de la 26,6% la 23,7%, însă rămâne cea mai ridicată în rândul subsidiarelor internaționale, pe locul doi fiind Bulgaria, cu o rată de 17,7%.

Soldul creditelor restante s-a redus la 478 milioane de euro, de la 544 milioane de euro la finele primului semestru din 2016.

Numărul sucursalelor a rămas neschimbat la 147, însă numărul angajaților a scăzut cu 45, până la 2.117.

La nivelul grupului, Eurobank a raportat un profit de 76 milioane de euro în perioada ianuarie-iunie, din care 42 milioane de euro reprezintă constribuția diviziilor din afara Greciei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bancpost
profit
rezultate
eurobank