BCE sprijină o eventuală numire a lui Morelli la conducerea Monte dei Paschi - surse

BCE sprijină o eventuală numire a lui Morelli la conducerea Monte dei Paschi - surse

Banca Monte dei Paschi di Siena. Foto: Wikimedia Commons

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 sep 2016

Banca Centrală Europeană (BCE) sprijină o eventuală numire a lui Marco Morelli în funcția de director general al băncii italiene Monte dei Paschi di Siena, al cărei șef a anunțat joi că renunță la post după ce nu a reușit să convingă investitorii să sprijine un plan de salvare pentru cea mai veche instituție de credit din lume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Surse familiare cu situația au declarat pentru agenția de știri Ansa că BCE a agreat înlocuirea lui Fabrizio Viola cu Morelli, în prezent șeful America Merrill Lynch în Italia, scrie Reuters.  

Săptămâna trecută, Fabrizio Viola a acceptat să demisioneze de la conducerea Monte dei Paschi, pentru ca un nou CEO să încerce să convingă investitorii să susțină un plan care prevede atragerea de fonduri de 5 miliarde de euro și reducerea creditelor neperformante, în condițiile în care banca italiană a obținut cele mai slabe rezultate la testele de stres efectuate din acest an ale BCE.

Directorul și fostul președinte al celei mai vechi bănci din lume, anchetați pentru fals în contabilitate CITEȘTE ȘI Directorul și fostul președinte al celei mai vechi bănci din lume, anchetați pentru fals în contabilitate

La începutul lunii iulie, BCE a cerut Monte dei Paschi să își reducă portofoliul brut de credite neperformante cu 14,3 miliarde de euro până la finele anului 2018, de la 46,9 miliarde de euro în decembrie 2015. Portofoliul net al împrumuturilor neperformante ar trebui redus cu 40,2%, de la 24,4 miliarde de euro la 14,6 miliarde de euro.

Monte dei Paschi a anunțat că lucrează la numirea cât mai rapidă a unui director general, iar Viola va rămâne în funcție până atunci. Mai multe surse din piață au spus că, cel mai probabil, noul șef al băncii va fi Marco Morelli, fost director financiar al instituției de credit în perioada 2006-2010.

Reprezentanții Monte dei Paschi au refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
monte dei paschi di siena
marco morelli
director general
numire
bce