BCR oferă credite cu dobândă zero în 2020 organizațiilor neguvernamentale

BCR oferă credite cu dobândă zero în 2020 organizațiilor neguvernamentale
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 21 mai 2020

Banca Comercială Română oferă organizațiilor neguvernamentale finanțări în sumă totală de 730.000 de euro, cu dobândă zero în anul 2020, ca măsură de sprijin în contextul pandemiei COVID-19.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Dobânda este subvenționată 100% de Fundația Erste pentru utilizările din credit efectuate până la 31 decembrie 2020. Finanțările sunt acordate în lei și pot avea ca destinație acoperirea capitalului de lucru sau implementarea proiectelor europene cu fonduri nerambursabile. Creditele se acordă pe o perioadă de 12-18 luni, în cazul capitalului de lucru, sau 3 luni după data încasării grantului sau subvenției, în cazul prefinanțărilor europene sau granturilor de diverse tipuri, anunță banca.

INFOGRAFIC Firmele care au aplicat pentru IMM Invest - solvabile și de încredere CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Firmele care au aplicat pentru IMM Invest - solvabile și de încredere

“Sectorul non-profit a fost unul dintre cele mai dinamice segmente ale societății românești în toată această perioadă marcată de pandemie, din martie până în prezent. ONG-urile au strâns fonduri, măști, echipamente, alimente pentru oamenii din prima linie. S-au implicat în educație, tehnologie, au contribuit la menținerea României în stare funcțională, în ciuda provocărilor. Și au făcut-o bine, însă, în ciuda campaniilor de strângeri de fonduri, în care cele mai vizibile și notorii asociații reușesc să se auto-finanțeze, restul de ONG-uri se confruntă în multe cazuri cu un deficit de lichiditate ce le poate afecta funcționarea”, spune Ștefan Buciuc, director executiv BCR Social Finance.

Dobânda va fi subvenționată de Fundația Erste pe tot parcursul anului 2020, urmând ca, din 2021, aceasta să fie achitată de către client. În cazul BCR, aceasta înseamnă o dobândă variabilă formată dintr-o marjă fixă de 2%-3,5% + ROBOR 6M, cu un comision de acordare cuprins între 0%-0,2% și unul de analiză între 0 și 500 lei, în timp ce la BCR Social Finance e vorba de o dobândă fixă de 6%, cu un comision de acordare fix de 0,2% și unul de administrare de 3,6% anual.

Fondurile puse la dispoziție prin acest program vor fi alocate până la data de 31 iulie 2020. Creditele vor fi acordate organizatiilor non-profit care pot face dovada înregistrării la Registrul Asociațiilor și Fundațiilor și care pot dovedi existența impactului social creat în societate.

Firmele trebuie să mai aibă trei bilanțuri depuse pentru finanțările de la BCR și cel puțin două în cazul BCR Social Finance și să aibă surse clare de rambursare a împrumutului.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
ong
organizatii neguvernamentale
bcr social finance
fundatia erste