BCR, OTP Bank și Credit Europe lansează Apple Pay

BCR, OTP Bank și Credit Europe lansează Apple Pay
scris 19 nov 2019

Banca Comercială Română, OTP Bank România și Credit Europe Bank lansează Apple Pay începând de azi. În iunie, soluția de plăți pentru dispozitivele Apple a fost lansată și de Banca Transilvania, ING, UniCredit și Revolut, iar din octombrie și de Raiffeisen Bank.

Lansarea dă și clienților ce dețin telefoane Iphone posibilitatea de a face plăți mobile. Pentru clienții cu telefoane în sistem Android, majoritari în portofolii, băncile au putut dezvolta aplicații proprii de plăți. Pentru cei cu Iphone, poate funcționa doar Apple Pay, soluția dezvoltată de compania americană.

Cu Apple Pay pe iPhone, Apple Watch, iPad sau Mac, clienții pot efectua plăți în magazine, prin aplicații sau prin internet.

Irina Scarlat, Revolut: Ne așteptăm să ajungem la 1 milion de utilizatori în România până la finele anului. De la ce a pornit ideea Revolut CITEȘTE ȘI Irina Scarlat, Revolut: Ne așteptăm să ajungem la 1 milion de utilizatori în România până la finele anului. De la ce a pornit ideea Revolut

Totodată, când este folosit un card de debit cu Apple Pay, numerele cardurilor nu sunt stocate pe dispozitiv și nici pe serverele Apple. Pentru fiecare utilizator este atribuit un număr unic de cont de dispozitiv, care este criptat, iar fiecare tranzacție este autorizată printr-un cod unic și dinamic de securitate.

Apple Pay funcționează începând cu telefoanele iPhone SE, iPhone 6 și versiunile ulterioare.

La cumpărăturile online cu Apple Pay, prin aplicații sau de pe Safari, nu trebuie să mai adauge manual datele cardului pentru plată sau informațiile de livrare si facturare.

În cazul OTP Bank și Credit Europe, Apple Pay va fi disponibil pentru cardurile emise sub Mastercard.

În iunie, Edenred, Orange, Revolut și Banca Transilvania, ING Bank România și UniCredit au lansat serviciul în România, iar din octombrie a devenit disponibil și pentru clienții Raiffeisen Bank.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple pay romania
bcr
otp bank
credit europe bank