BCR schimbă vicepreședintele de operațiuni și IT: Thomas Kolarik, managerul furnizorului de servicii IT al Erste în Austria, îl înlocuiește pe polonezul Ryszard Drużyński

BCR schimbă vicepreședintele de operațiuni și IT: Thomas Kolarik, managerul furnizorului de servicii IT al Erste în Austria, îl înlocuiește pe polonezul Ryszard Drużyński
scris 26 nov 2020

Banca Comercială Română l-a numit pe Thomas Kolarik, manager cu experiență în domeniul tehnologiei informației, în funcția de Vicepreședinte Executiv Operațiuni & IT, începând cu 1 ianuarie 2021. Conducerea băncii speră că abilitățile sale de business vor ajuta instituția să avanseze în utilizarea celor mai noi tehnologii. Numirea sa este în curs de autorizare la Banca Națională a României.

Kolarik îl înlocuiește pe Ryszard Drużyński, care își încheie mandatul și se va întoarce în Polonia, țara sa natală, unde va da curs altor oportunități profesionale, anunță BCR.

 

Thomas Kolarik are un doctorat în Informatică, obținut la Universitatea de Economie și Afaceri din Viena, și  o experiență profesională consistentă ca manager IT. A ocupat poziții executive în domeniul IT, ca CIO sau CTO în sectorul bancar, în cadrul unor furnizori internaționali de servicii IT, precum și în start-up-uri. Este specializat în livrarea de proiecte și operațiuni în medii critice pentru îndeplinirea misiunilor în domeniul serviciillor financiare, cu accent pe externalizare servicii, securitate cibernetică, operațiuni și dezvoltări de tip agile și învățare automată.

„Thomas Kolarik vine dintr-o poziție cheie în definirea viitorului digital al Erste Group și a făcut parte din echipa care a implementat platforma George în Austria. Sunt convins că are abilitățile și experiența necesare pentru a genera sinergii puternice între tehnologie și business, astfel încât să ducă BCR la următorul nivel în ceea ce privește sistemele digitale”, spune Manfred Wimmer, președintele Consiliului de Supraveghere al BCR, precizând că așteaptă că noul vicepreședinte să aducă plus valoare echipei băncii prin abilitățile de lider în livrarea de proiecte, continuitatea operațiunilor și adoptarea tehnologiilor de ultimă generație.

Grupul Carmistin se împrumută cu aproape 430 milioane lei CITEȘTE ȘI Grupul Carmistin se împrumută cu aproape 430 milioane lei

În ultimii 10 ani, Thomas Kolarik a ocupat funcția de Managing Director în cadrul s IT Solutions Austria, furnizorul de servicii de IT al Grupului Erste în Austria, Erste Bank Austria și al altor 45 de bănci de economii, unde a condus echipe de 800-1.000 de angajați și a supervizat un număr mare de aplicații, utilizate de peste 20.000 de persoane și aproape 1.000 de sucursale, bazate pe un sistem bancar comun. Anterior, a construit o companie de consultanță de la zero, după ce a activat ca manager de dezvoltare de business al unui furnizor multinațional de servicii IT.

„Îi urăm un călduros bun venit lui Thomas Kolarik, un manager experimentat, cu vastă experiență în rolul de transformare IT. Suntem convinși că abilitățile sale de business vor aduce un progres semnificativ în BCR, în ceea ce privește utilizarea celor mai noi tehnologii, agilitatea în execuție și sistemele de securitate cibernetică. Am convingerea că va juca un rol fundamental în procesul nostru de a deveni o companie ghidată de tehnologie, un campion al convenienței digitale pentru clienți și un reper pe zona de securitate și fiabilitate, în acest mediu provocator", a declarat Sergiu Manea, CEO BCR.

Președintele executiv al BCR îi mulțumește totodată, lui Ryszard Drużyński, care, în ultimii ani, a contribuit la realizarea platformei necesare transformării informaționale și la optimizării cadrului operațional. În contextul pandemic actual, actual, Drużyński a răspuns de asigurarea continuității activităților tehnologice și operaționale ale băncii. „Contribuția lui Ryszard a fost esențială pentru gestionarea și operarea cu încredere a businessului nostru, în noua realitate”, spune Manea.

viewscnt
Afla mai multe despre
thomas kolarik
bcr
erste