BERD a investit 50 milioane euro în emisiunea de obligațiuni a lui Papalekas

BERD a investit 50 milioane euro în emisiunea de obligațiuni a lui Papalekas
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 iun 2017

Banca Europeană pentru Reconstrucție de Dezvoltare (BERD) a investit 50 milioane de euro într-o emisiune de obligațiuni în valoare de 550 milioane de euro lansată de fondul de investiții imobiliare Globalworth, înființat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Faptul că un investitor instituțional cum este BERD are încredere în strategia și viziunea noastră este una din cele mai importante recunoașteri pe care Globalworth le-a primit până acum. Acest lucru ne validează abordarea afacerilor și nu face decât să ne încurajeze să continuăm să ne dezvoltăm pe mai departe. În ceea ce privește prioritățile, ne vom concentra pe consolidarea poziției noastre de lider în România și urmărirea unei strategii susținute pentru extinderea investițiilor noastre imobiliare în alte țări din Europa Centrala și de Est, în special în Polonia”, a afirmă Dimitris Raptis, Director General Adjunct și Director General pentru Investiții al Globalworth.

Globalworth a anunțat, la jumătatea lunii, că a plasat cu succes o emisiune de euro-obligațiuni pe cinci ani în valoare de 550 milioane euro, cea mai mare emisiune a unei companii din România de până acum. Titlurile au o dobândă fixă anuală de 2,875% și ajung la maturitate în iunie 2022.

La acel moment, fondul a anunțat că va cere admiterea la tranzacționare a titlurilor și pe Bursa de Valori București (BVB), pe lângă pe bursa de la Dublin.

VIDEO & FOTO Noul Seat Arona a fost prezentat publicului suspendat de un elicopter, deasupra Barcelonei CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Noul Seat Arona a fost prezentat publicului suspendat de un elicopter, deasupra Barcelonei

Banii atrași de la investitori vor fi folosiți pentru refinanțarea unor datorii existente de 404,9 milioane euro și pentru finanțarea expansiunii fondului în România și în regiune.

"Investind în această emisiune de referință, BERD își demonstrează susținerea pentru dezvoltarea piețelor de capital din România. Globalworth oferă un exemplu companiilor locale care necesită finanțare de cum să se folosească de piața de obligațiuni“, spune Matteo Patrone, director regional BERD pentru România și Bulgaria.

Globalworth s-a numărat printre cei mai activi investitori imobiliari de pe piața locală în ultimii ani, printre principalele proiecte deținute fiind Tower Center International, BOB, BOC, Upground, Nusco Tower, Green Court Building A și Unicredit HQ.

viewscnt
Afla mai multe despre
papalekas
globalworth
obligatiuni
investitie
berd