BERD finanțează cu 18 milioane euro un proiect pentru modernizarea sistemului de apă și canalizare în Dâmbovița

BERD finanțează cu 18 milioane euro un proiect pentru modernizarea sistemului de apă și canalizare în Dâmbovița
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 dec 2022

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) acordă un împrumut de 18 milioane de euro companiei de apă Târgoviște-Dâmbovița, fonduri destinate cofinanțării investițiilor pentru extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Împrumutul, cu o maturitate de 15 ani, cofinanțează un proiect în valoare totală de 325 milioane de euro din Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) al Uniunii Europene destinat României, pentru extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată.

Peste o jumătate de milion de locuitori din Dâmbovița vor beneficia de pe urma îmbunătățirilor aduse sistemului de canalizare și apă, potrivit BERD.

UniCredit Bank a încheiat operațiunea de 100 milioane euro de la Bursa București CITEȘTE ȘI UniCredit Bank a încheiat operațiunea de 100 milioane euro de la Bursa București

Lucrările de extindere și modernizare sunt estimate să reducă semnificativ pierderile de apă și să crească ratele de conectare la rețelele de apă de la 78,9% în prezent la 94,4% până în 2026. Rata de conectare la rețelele de apă uzată este preconizată să crească de la 48,1% în prezent la 65,2% până în 2026.

Proiectul va aduce, de asemenea, o mai bună planificare a gestionării activelor corporative și o metodologie tarifară mai transparentă și mai previzibilă, potrivit băncii.

BERD este un investitor instituțional important în România. Până în prezent, banca a investit mai mult de 10 miliarde de euro în peste 500 de proiecte pe piața locală.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
compania apa targoviste dambovita
imprumut
finantare
extindere infrastructura apa canalizare