BERD vrea să înființeze o linie de credit de 100 milioane euro pentru proiecte rezidențiale verzi în România. Banca Transilvania va primi primul împrumut, de 40 milioane euro

BERD vrea să înființeze o linie de credit de 100 milioane euro pentru proiecte rezidențiale verzi în România. Banca Transilvania va primi primul împrumut, de 40 milioane euro
scris 30 mar 2017

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) analizează înființarea unei facilități de credit în valoare de până la 100 milioane de euro pentru finanțarea investițiilor în eficientizarea energetică a imobilelor rezidențiale din România, a anunțat instituția bancară. Banca Transilvania va fi primul beneficiar al noului proiect, în cadrul căruia ar putea primi o finanțare de până la 40 de milioane de euro.

Facilitatea pentru Finanțarea Economiei Verzi (“Green Economy Financing Facility”, sau GEFF) este prima linie de finanțare de la BERD pentru investițiile “verzi” din sectorul rezidențial românesc. BERD estimează că proiectul va stimula creșterea pieței pentru tehnologii și materiale menite să crească eficiența energetică a clădirilor și va contribui la dezvoltarea programelor guvernamentale în domeniu.

BERD va contribui cu până la 70 milioane de euro la înființarea GEFF, diferența de până la 30 milioane de euro urmând să fie asigurată de Fondul Internațional de Cooperare și Dezvoltare (ICDF) Taiwan, printr-un împrumut cu termeni preferențiali.

Alesonor alocă 12 milioane euro pentru extinderea complexului rezidențial Amber Gardens și începerea a două noi proiecte în București CITEȘTE ȘI Alesonor alocă 12 milioane euro pentru extinderea complexului rezidențial Amber Gardens și începerea a două noi proiecte în București

Primul beneficiar în cadrul proiectului va fi Banca Transilvania. BERD analizează acordarea unei împrumut de până la 40 milioane de euro băncii românești, fondurile urmând să fie folosite pentru finanțarea investițiilor verzi din sectorul rezidențial. Contribuția BERD va fi de 28 milioane de euro.

Consiliul de Administrație al BERD se va întâlni pe 4 mai pentru a discuta aprobarea GEFF și a împrumutului către Banca Transilvania.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
banca transilvania
facilitate credit
geef
investitii verzi
proiecte rezidentiale
imprumut