BT Leasing Transilvania va fuziona cu Țiriac Leasing

BT Leasing Transilvania va fuziona cu Țiriac Leasing
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 29 sep 2022

BT Leasing Transilvania, controlată de Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, va prelua prin absorbție business-ul Țiriac Leasing, companie cu venituri de 127,3 milioane de lei și un profit net de 30,5 milioane de lei în 2021. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2021, BT Leasing a raportat un profit net de 61,7 milioane de lei la venituri totale de 209 milioane de lei.

Banca Transilvania a devenit acționarul unic al Țiriac Leasing la începutul lunii iunie a acestui an. Recent, în urma unei decizii a acționarilor, Banca Transilvania va încasa de la Țiriac Leasing dividende de 200 milioane de lei.

Banca Transilvania va lansa o emisiune masivă de obligațiuni CITEȘTE ȘI Banca Transilvania va lansa o emisiune masivă de obligațiuni

Țiriac Leasing și-a început activitatea în 1999 și este unul dintre principalii jucători de profil.

Compania finanțează în sistem de leasing financiar pentru autovehicule (de la autourisme până la flote comerciale), aparținând oricărei mărci, precum și echipamente industriale, agricole sau medicale.

Țiriac Leasing are active de peste 200 milioane de euro, finanțând de-a lungul timpului peste 37.000 de clienți.

Philip Morris International începe comercializarea în România a dispozitivului lil SOLID 2.0 introdus de IQOS pentru a accelera progresul către un viitor fără fum CITEȘTE ȘI Philip Morris International începe comercializarea în România a dispozitivului lil SOLID 2.0 introdus de IQOS pentru a accelera progresul către un viitor fără fum

Banca Transilvania are la rândul său o companie de leasing, BT Leasing (BTL), de asemenea pe piață de peste 20 de ani, timp în care a susținut circa 10.000 de clienți și a încheiat peste 20.000 de contracte. În 2018, compania a fuzionat cu ERB Leasing.

BTL are active de 1,366 milioane de lei. În 2021, o altă companie de profil a intrat în Grupul BT, Idea::Leasing.

Banca Transilvania a semnat prima achiziție în 2015, Volksbank România, urmată în 2018 de Bancpost, ERB Retail Services și ERB Leasing, respectiv de Idea::Bank, Idea::Leasing și Idea::Broker de Asigurare, în 2021.  

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România, cu 19% cotă de piață, 3,4 milioane de clienți, circa 9.000 de angajați și 500 de sedii în 180 de localități. 

De partea cealaltă, portofoliul de clienți al Țiriac Leasing este format atât din companii private, multinaționale, companii din sectorul public, cât și din persoane fizice și persoane fizice autorizate.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiriac leasing
bt leasing
fuziune