Cinteză, BNR: Cred că deal-ul pentru vânzarea Carpatica și Piraeus Bank va fi încheiat săptămâna viitoare

Cinteză, BNR: Cred că deal-ul pentru vânzarea Carpatica și Piraeus Bank va fi încheiat săptămâna viitoare
scris 20 nov 2015

Deal-ul pentru vânzarea Băncii Comerciale Carpatica și a Piraeus Bank va fi încheiat, cel mai probabil, săptămâna viitoare, a declarat Nicolae Cinteză, directorul Direcției de Supraveghere din Banca Națională a României.

"Acționarii au căzut de acord să o vândă", a declarat Cinteză, despre Banca Comercială Carpatica. "Totul ține de încheierea deal-ului cu Piraeus Bank. Cred că marți-miercuri se va încheia", a adăugat directorul Supravegherii din BNR.

Fondul de investiții JC Flowers a bătut palma cu Ilie Carabulea și ceilalți acționari cu care acționează concertat pentru a prelua pachetul majoritar la Carpatica. Fondul negociază acum și cu acționarii greci ai Piraeus Bank.

J.C. Flowers & Co este o firmă privată de investiții, specializată în sectorul financiar. Aceasta a lansat trei fonduri de plasamente private până acum, de la înființarea sa în 1998, de către bancherul J. Christopher Flowers, fost partener la Goldman Sachs. Prin cele trei fonduri, firma a investit 14 miliarde de dolari de la înființare, în 32 de companii, din 14 țări. Ultimul fond creat are plasamente de peste două miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
cinteza
carpatica