CONFIRMARE Liderul Europei în credit management și recuperare de datorii pleacă din România. Tranzacție pentru un portofoliu de peste 1 miliard de euro, în analiza Concurenței

CONFIRMARE Liderul Europei în credit management și recuperare de datorii pleacă din România. Tranzacție pentru un portofoliu de peste 1 miliard de euro, în analiza Concurenței
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 17 aug 2023

Grupul suedez Intrum, liderul Europei în credit management, care a cumpărat în România Top Factoring în 2017, iese de pe piața locală, confirmând informațiile publicate anterior de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

În februarie, Profit.ro a anunțat că Intrum ia în calcul să plece din România, în cadrul strategiei de a-și simplifica operațiunile și de a se concentra pe piețele-cheie.

Oferta de la Hidroelectrica este suprasubscrisă pe tranșa investitorilor instituționali, dar ordinele sunt plasate disparat, pe întreg intervalul de preț. Premise pentru vânzarea întregului pachet de 20% din acțiuni deținut de FP CITEȘTE ȘI Oferta de la Hidroelectrica este suprasubscrisă pe tranșa investitorilor instituționali, dar ordinele sunt plasate disparat, pe întreg intervalul de preț. Premise pentru vânzarea întregului pachet de 20% din acțiuni deținut de FP

Întregul portofoliu de creanțe al Intrum din România va fi achiziționat de DDM Group, un investitor multinațional specializat în portofolii de credite neperformante (NPL) în Europa Centrală și de Sud-Est, pentru un preț de achiziție brut de 17,3 milioane de euro, relevă datele analizate de Profit.ro.

Operațiunea a intrat acum în analiza Consiliului Concurenței.

Valoarea nominală a portofoliului de creanțe se ridică la peste 1 miliard de euro. DDM, grup fondat în 2007 în Elveția, va finanța achiziția cu numerar existent.

Administrarea portofoliului va fi realizată de firma AxFina, parte a grupului DDM.

EXCLUSIV First Bank devine a doua instituție de credit care furnizează ANAF informații despre sumele ce pot fi virate pentru popriri. ANAF așteaptă și restul băncilor până în octombrie, când raportarea devine obligatorie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV First Bank devine a doua instituție de credit care furnizează ANAF informații despre sumele ce pot fi virate pentru popriri. ANAF așteaptă și restul băncilor până în octombrie, când raportarea devine obligatorie

Top Factoring, companie de recuperare creanțe, a fost preluată în 2017 de grupul suedez Intrum și a intrat ulterior sub brandul Intrum România.

În 2021, Intrum România a avut afaceri de 28,1 milioane lei și o pierdere de 875.120 lei, cu 95 de angajați.

Intrum Justitia a cumpărat Top Factoring în luna aprilie 2017 de la fondul de investitii Reconstruction Capital II Limited (RC2), deținut de Ion Florescu, cu 25 de milioane de euro.

EXCLUSIV Legea care urma să interzică plata salariilor cash, întoarsă la comisii. Inițiatorii renunță la obligația plății pe card, înlocuind-o cu drept al salariatului de a opta CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Legea care urma să interzică plata salariilor cash, întoarsă la comisii. Inițiatorii renunță la obligația plății pe card, înlocuind-o cu drept al salariatului de a opta

În iunie 2017, Intrum Justitia fuziona cu Lindorff, devenind astfel liderul mondial în credit management și recuperare de creanțe, cu operațiuni în 24 de țări din Europa și 160 de parteneri în întreaga lume.

În România, Intrum concurează cu Kruk, EOS, APS.

Separat, Intrum a încheiat un acord pentru vânzarea operațiunilor din țările Baltice (Estonia, Letonia și Lituania) către Aktiva Finance Group, liderul pieței baltice de colectare și cumpărare de creanțe, pentru o sumă în numerar de 30 de milioane de euro.

Tranzacția, care ia în considerare 100% din participația la capitalul social al Intrum Estonia AS, Intrum Latvia SAI și Intrum Lithuania UAB, se preconizează că se va încheia în trimestrul al treilea pentru activitățile estoniene și letone și în trimestrul al patrulea pentru activitățile lituaniene.

viewscnt
Afla mai multe despre
top factoring romania
intrum romania
recuperare creante
credit management
exit intrum romania
ddm