Compania suedeză Intrum Justitia a finalizat achiziția firmei de recuperare de creanțe Top Factoring

Compania suedeză Intrum Justitia a finalizat achiziția firmei de recuperare de creanțe Top Factoring
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2017

Grupul suedez Intrum Justitia AB a finalizat achiziția companiei de recuperare de creanțe Top Factoring și a portofoliului de creanțe neperformante al Glasro Holdings Limited de la fondul de investiții Reconstruction Capital II Ltd (RC2), a anunțat joi fondul RC2, care a precizat că tranzacția se ridică la 13,11 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

RC2 a încasat 12,83 milioane euro și urmează să mai încaseze 0,28 milioane pe 4 mai 2017. Luând în calcul și dividendele încasate pe perioada de deținere a acestei investiții, RC2 a realizat un profit total de 16,29 milioane euro față de costul investiției care a fost de 3,5 milioane de euro.

La 31 decembrie 2016, valoarea activului net al Top Factoring a fost evaluat la 11,28 milioane euro. La finele anului trecut, activele nete ale RC2 se situau 54,2 milioane euro, în creștere de la 41,4 milioane euro în 2015, în principal pe fondul reevaluării în urcare a activelor din România.

”Sunt încântat de faptul că RC2 și Intrum au reușit finalizarea tranzacției într-un termen atât de scurt de la semnarea contractului de vânzare-cumpărare la sfarșitul lui martie. Încheierea acestei tranzacții a fost o condiție precedentă pentru investiția RC2 în Telecredit, investiție care a fost de asemenea finalizată astăzi. Astfel, RC2 va continua să acționeze în sectorul de servicii financiare, sector în care echipa de investiții a RC2 are un istoric demonstrat de performanță și know-how. Sunt convins că Telecredit va reprezenta pentru RC2 o platformă optimă de dezvoltare în sectorul de creditare pentru consumatori și că acest parteneriat va conduce activitatea Telecredit către o nouă etapă”, a declarat Ion Florescu, acționar majoritar al Fondului de Investiții RC2.

Agricultorii, obligați să declare, din 2018, toate terenurile, mijloacele de producție și animalele. Sistemul informatic, făcut de UTI, e gata. Cine înregistrează datele și cine riscă amenzi CITEȘTE ȘI Agricultorii, obligați să declare, din 2018, toate terenurile, mijloacele de producție și animalele. Sistemul informatic, făcut de UTI, e gata. Cine înregistrează datele și cine riscă amenzi

Reconstruction Capital II Limited este fond de investiții listat la London Stock Exchange, fondat în 2005, ce are activitate in principal pe piețele din România, Serbia și Bulgaria. Fondul este controlat de omul de afaceri Ion Florescu. RC2 mai deține în România o participație de 63% la Mamaia Resort Hotels, proprietarul și operatorul complexului hotelier Zenith Top Country Line din Mamaia, singurul hotel de pe litoralul românesc afiliat unui grup hotelier internațional, precum și 40% din acțiunile Policolor.

Anul trecut, Reconstruction Capital II Limited a vândut către grupul francez Lactalis participația de 25,45% din Albalact.

viewscnt
Afla mai multe despre
intrum justitia
top factoring