Deutsche Bank pregătește listarea diviziei de administrare a activelor, operațiune ce i-ar putea aduce 2 miliarde euro. A doua ofertă publică majoră anunțată în Germania de la începutul anului

Deutsche Bank pregătește listarea diviziei de administrare a activelor, operațiune ce i-ar putea aduce 2 miliarde euro. A doua ofertă publică majoră anunțată în Germania de la începutul anului
scris 26 feb 2018

Deutsche Bank anunță că va derula o ofertă publică în vederea vânzării unei participații la divizia de administrare a activelor DWS, operațiune în urma căreia cea mai mare bancă din Germania ar putea obține până la 2 miliarde de euro.

Oferta va avea loc “cât mai devreme posibil”, arată banca. Potrivit unor surse din piață citate de Bloomberg și Reuters, Deutsche Bank va lista un pachet de 25% din acțiunile DWS, în schimbul căruia ar putea obține între 1,5 și 2 miliarde de euro.

Listarea ar putea avea loc în a doua jumătate a lunii martie. Este a doua ofertă publică majoră anunțată în Germania de la începutul anului. Săptămâna trecută, conglomeratul industrial Siemens a anunțat că va vinde pe bursă o participație minoritară la divizia din domeniul sănătății Healthineers, prezentă și în România, în ceea ce ar putea fi cea mai mare ofertă publică de acțiuni de la privatizarea Deutsche Telekom.

EXCLUSIV Soluția de compromis propusă de patronatele bancare pentru impozitarea vânzărilor de neperformante: deductibilitate generală de 50% și integrală doar pentru creanțe cu valoare de piață confirmată CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Soluția de compromis propusă de patronatele bancare pentru impozitarea vânzărilor de neperformante: deductibilitate generală de 50% și integrală doar pentru creanțe cu valoare de piață confirmată

Deutsche Bank intenționează să folosească fondurile pentru majorarea capitalului băncii și susținerea diviziei de investment banking. Banca germană a anunțat în martie anul trecut că analizează majorarea capitalului propriu cu peste 10 miliarde de euro și recombinarea diviziei de investment banking cu cea specializată în tranzacții.

Măsurile survin în contextul în care Deutsche Bank vrea să recâștige încrederea investitorilor după mai mulți ani în care a fost implicată în mai multe procese costisitoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
listare
dws
administrarea activelor
oferta publica