Dolarul a crescut la cel mai ridicat nivel din ultimele patru luni, față de un coș de valute

Dolarul a crescut la cel mai ridicat nivel din ultimele patru luni, față de un coș de valute
scris 8 feb 2020

Dolarul a crescut vineri la cel mai ridicat nivel din ultimele patru luni față de un coș de valute, susținut de date peste așteptări referitoare la locurile de muncă din afara sectorului agricol, care s-au adăugat altor date economice pozitive publicate în această săptămână, informații care vor permite menținerea dobânzilor la nivel actual de către Rezerva Federală (Fed), transmite Reuters.

Indicele dolarului a consemnat cea mai mare creștere săptămânală din ultimii peste doi ani, transmite agenția americană, citată de News.ro.

Moneda americană a atins totodată cel mai ridicat nivel din ultimele două luni față de lira sterlină și dolarul canadian, un maxim al ultimelor șase săptămâni în raport cu francul elvețian și un vârf al ultimelor patru luni față de euro.

În schimb, dolarul a scăzut în raport cu yenul japonez, pe fondul temerilor persistente legate de epidemia provocată de coronavirusul din China, cu toate că investitorii s-au concentrat ceva mai mult pe locurile de muncă din Statele Unite, pe parcusul ședinței de tranzacționare.

Speranță pentru clienții băncilor pentru locuințe: Un nou proiect pentru exonerarea de restituirea primelor de stat CITEȘTE ȘI Speranță pentru clienții băncilor pentru locuințe: Un nou proiect pentru exonerarea de restituirea primelor de stat

Datele au arătat că numărul persoanelor angajate în afara sectorului agricol a crescut cu 225.000 în ianuarie, iar numărul posturilor din sectorul construcțiilor a înregistrat cea mai mare creștere din ultimul an, datorită temperaturilor anormal de ridicate.

Analiștii intervievați de Reuters anticipaseră că numărul persoanelor angajate va avansa cu 160.000 de locuri de muncă.

Indicele dolarului a urcat vineri după-amiază cu 0,2%, la 98,687.

Dolarul a urcat cu 0,3% față de francul elvețian, la 0,9772 franci pe unitate, a crescut cu 0,1% față de dolarul canadian, la 1,3301 dolari canadieni pe unitate, și cu 0,3% față de lira sterlină, la 1,2887 dolari pe unitate.

Moneda americană a scăzut însă cu 0,2% față de cea japoneză, la 109,76 yeni pe unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
curs
valute