După 3 ani, BERD schimbă directorul regional pentru România și Bulgaria

După 3 ani, BERD schimbă directorul regional pentru România și Bulgaria
scris 16 oct 2018

Directorul regional pentru România și Bulgaria al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Matteo Patrone, a fost numit director general BERD pentru Europa de Est și Caucaz. Patrone va prelua noul post de la 1 noiembrie, urmând ca instituția financiară internațională să numească un nou reprezentant regional pentru România și Bulgaria. Până la numirea unui nou director regional, Matteo Patrone va continua să fie responsabil și pentru România și Bulgaria.

De ce este important: BERD este un investitor important în România, unde asigură finanțări la costuri avantajoase pentru multe proiecte din mediul privat și din sectorul public, cum ar fi proiecte de infrastructură. În plus, BERD este și un important investitor pe Bursa de Valori București, atât prin prezența în acționariatul unor companii, cât și prin semnalul de încredere pe care prezența instituției financiare pe piața de capital locală l-a transmis altor investitori.

Patrone va avea biroul la Kiev si va fi responsabil pentru operațiunile și proiectele Bancii în Ucraina, Belarus, Moldova, Armenia, Azerbaidjan și Georgia. Până în prezent, investițiile cumulate din cele șase țări BERD se ridică la aproape 24 de miliarde de euro în toate sectoarele economiilor din aceste țări, potrivit unui comunicat al BERD.

Cel care a ocupat pana recent postul de director general BERD pentru Europa de Est și Caucaz, Francis Malige, a fost numit director general al Departamentului Instituții Financiare, având biroul la sediul central din Londra.

Un consorțiu condus de BERD cumpără aproape jumătate din cea mai mare bancă comercială din Republica Moldova CITEȘTE ȘI Un consorțiu condus de BERD cumpără aproape jumătate din cea mai mare bancă comercială din Republica Moldova

“Prioritatea mea va fi să creez condițiile necesare pentru ca echipele noastre locale să se dezvolte și să se extindă în continuare. Nevoile sunt uriașe, iar oferta noastră este atractivă. Obiectivul nostru va fi să continuam promovarea competitivității economiilor locale, pe masură ce acestea se apropie de Europa”, a spus Patrone.

Patrone, cetățean italian, s-a alăturat BERD în 2008 ca membru al echipei de investiții de capital (Corporate Equity), după o carieră de succes în sectorul privat. El a fost numit director pentru Serbia în 2012 și director regional pentru România și Bulgaria în 2015.

În timpul mandatului său, banca a investit peste 2 miliarde de euro în cele două țări. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
berd
matteo patrone