Erste prelungește până în 2020 mandatul lui Andreas Treichl la conducerea Consiliului de Administrație

Erste prelungește până în 2020 mandatul lui Andreas Treichl la conducerea Consiliului de Administrație
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 sep 2015

Grupul bancar austriac Erste Group Bank a prelungit cu cinci ani, până la mijlocul anului 2020, mandatul directorului general Andreas Treichl la conducerea Consiliului de Administrație al grupului, potrivit unui comunicat al Erste. Treichl a fost numit președinte al Consiliului de Administrație în 1997.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Sunt fericit că Treichl a fost de acord să exercite în continuare această funcție. Treichl a demonstrat, în special în ultimii ani, importanța luării unor decizii clare, a unei strategii consistente și a adaptării continue la noi cerințe din partea clienților", a declarat Friedrich Rödler, președintele Consiliului de Supraveghere al Erste.

Noul mandat în fruntea Consiliului de Administrație expiră pe 30 iunie 2020.

Andreas Treichl a fost numit președinte al Consiliului de Administrație în 1997, an în care a preluat și conducerea executivă a grupului austriac. Sub conducerea lui Treichl, Erste s-a transformat dintr-o bancă de economii cu operațiuni exclusiv pe piața austriacă într-un grup ce oferă servicii financiare pentru mai mult de 16 milioane de clienți din Europa centrală și de Est.

În România, Erste este prezentă prin subsidiara Banca Comercială Română (BCR), bancă privatizată în 2005, cînd austriecii au plătit statului peste 3,75 miliarde de euro pentru un pachet majoritar de 62% din acțiunile celei mai mari bănci românești în funcție de active. Ulterior, Erste și-a majorat participația la aproape 93,58%.

viewscnt
Afla mai multe despre
erste
andreas treichl
mandat
consiliu administratie