Euro atinge maximul ultimilor doi ani față de leu la cursul BNR

Euro atinge maximul ultimilor doi ani față de leu la cursul BNR
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 11 dec 2015

Euro s-a apreciat la 4,5297 lei la cursul BNR, cea mai ridicată valoare din ianuarie 2014.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Moneda europeană a câștigat 0,6% față de referința de ieri publicată de BNR. Și dolarul a câștigat 0,4% în fața leului, la 4,1326 lei. Francul elvețian e cu doi bani mai scump față de ieri și cu cinci bani față de cât era luni.

"Aversiunea la risc a început săptămâna trecută, după ce Banca Centrală Europeană a dezamăgit așteptările pieței, lucru amplificat de reducerea prețurilor la petrol la noi minime, ceea ce a continuat să apese pe activele din regiune", arată analiștii ING Bank, care precizează că n-au văzut încă semnele intervenției băncii centrale, dar cred că aceasta a atenuat deprecierea leului și va continua să o facă, ba chiar va duce leul la valori mai ridicate.

Monedele din regiune au avut o evoluție mai lină în ședința de astăzi, deși în zilele anterioare zlotul și forintul maghiar s-au depreciat și ele față de euro.

Leul și-ar putea reveni după ce Rezerva Federală a SUA va crește dobânda cheie săptămâna viitoare, lucru așteptat de piețe, dacă semnalele privind politica viitoare sunt temperate, mai arată cei de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
curs valutar
euro