EximBank finanțează Romelectro

EximBank finanțează Romelectro
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 nov 2018

EximBank a acordat companiei Romelectro, unul dintre cei mai mari contractori generali pentru proiecte energetice, o facilitate în valoare totală de 150 de milioane de lei destinată finanțării proiectelor pe care societatea le are în derulare atât în țară, cât și în străinătate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Facilitatea include o componentă de finanțare ce acoperă nevoile temporare de cash și una de garantare – scrisori de garanție bancară - și va asigura companiei finanțarea necesară pentru executarea contractelor pe care firma le-a câștigat în România și pe piețele internaționale.

Pe parcursul ultimelor luni, Romelectro a câștigat licitațiile organizate de CNTEE Transelectrica SA pentru modernizarea mai multor stații electrice de transformare, Focșani Vest, Roman Nord, Bacău Sud, Smârdan, Craiova și Medgidia, contracte în valoare totală de peste 50 de milioane de euro. De asemenea se află în fază avansată de finalizare proiectul de modernizare a stației Bradu de 400/220/110/20 kV, cât și o investiție în mai multe segmente de linie de 220 și 110 kV în Kosovo.

DOCUMENT Senatorul Daniel Zamfir vine cu noi amendamente la darea în plată. Impreviziunea va fi definită în funcție de devalorizarea locuinței și deprecierea cursului CITEȘTE ȘI DOCUMENT Senatorul Daniel Zamfir vine cu noi amendamente la darea în plată. Impreviziunea va fi definită în funcție de devalorizarea locuinței și deprecierea cursului

În domeniul producției de energie, Romelectro conduce contractele de retehnologizare a centralelor hidroelectrice de la Stejaru pe Bistrița și Slatina pe Olt, contracte în valoare totală de circa 80 de milioane de euro, precum și mai multe retehnologizări în termocentralele pe cărbune aparținând CE Oltenia, iar în 2016 a semnat în parteneriat cu o firmă din Spania contractul de realizare a unui grup pe gaze în ciclu combinat, de 430 MW, la Iernut, având ca investitor pe Romgaz, un contract în valoare totală de 250 de milioane de euro.

O altă realizare a Romelectro, în parteneriat cu SAEM Energomontaj, este execuția și punerea în funcțiune cu succes ale blocului 1 de 1200 MW la termocentrala Burullus din Egipt.

Romelectro este contractor general de proiecte complexe de energie, în producere (termo și hidro), transport și distribuție și face parte din Grupul  Romelectro, care mai cuprinde două firme românești.

Din grup face parte Institutul de Studii și Proiectări Energetice (ISPE), una dintre cele mai importante companii de consultanță și inginerie din România, și Electromontaj Carpați Sibiu, companie de construcții – montaj de instalații electrice și de automatizare, care are capabilități de execuție și inginerie.

Grupul Romelectro este contractor, dezvoltator și investitor în proiecte din domeniul termoenergetic, hidroenergetic, transport și distribuție energie electrică, protecția mediului și industrie și are circa 650 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
eximbank
romelectro