Fathi Taher și Nicolae Badea se împrumută din nou la bănci pentru Griro

Fathi Taher și Nicolae Badea se împrumută din nou la bănci pentru Griro

Fathi Taher

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 15 apr 2017

Producătorul de utilaje pentru industria chimică Griro, având printre acționari pe omul de afaceri iordanian Fathi Taher și pe Nicolae Badea, fost președinte al clubului de fotbal Dinamo, pregătește contractarea unui nou împrumut de la BRD, de până la 2 milioane de euro, precum și angajarea unui credit de la Bancapost, de până la 3 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2015, compania s-a înțeles cu BRD pentru o facilitate de credit de 6 milioane euro.

Anterior, Griro mai convenise un împrumut de până la 9 milioane de euro cu BCR și de 5,5 milioane euro cu Banca Millennium, pentru activități curente ale societății și refinanțarea facilităților de credit aflate în sold la Libra Internet Bank.

În 2015, Griro, cu 418 angajați, a înregistrat o pierdere de 5,1 milioane lei la afaceri de 57,8 milioane lei.

FOTO Mișcare surprinzătoare: Raul Ciurtin dă laptele pe vin și se lansează într-o nouă afacere. Anul trecut anunța pentru Profit.ro: Cu laptele am terminat! CITEȘTE ȘI FOTO Mișcare surprinzătoare: Raul Ciurtin dă laptele pe vin și se lansează într-o nouă afacere. Anul trecut anunța pentru Profit.ro: Cu laptele am terminat!

Fathi Taher este unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din România postcomunistă, iar legăturile sale cu statul român datează de dinainte de 1989, când a fost reprezentant comercial al Kuwaitului la București. De numele său se leagă afaceri precum Școala Româno-Americană din Pipera, hotelul Marriott din capitală, asigurătorul AIG România, Kandia, fabrica Griro, platforma Electroputere Craiova sau clubul de fotbal Rapid București, precum și alte business-uri imobiliare și hoteliere.

În 2009, Fathi Taher s-a clasat pe locul 19 în Top 300 al celor mai bogați români întocmit de revista Capital, cu o avere estimată la 350-375 milioane euro.

Nicolae Badea, fost președinte al Consiliului de Administrație al clubului FC Dinamo București, post din care și-a dobândit notorietatea, a avut în timp afaceri legate de companiile Computerland, Orange, Pizza Hut, KFC, Benetton, JVC, Howard Johnson.

În 2008, Top 300 Capital îl credita cu o avere de averea 150-160 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
taher
badea
griro