Familia libaneză Halawani, cu afaceri în România din anii 70, se împrumută la Blom Bank France pentru Frigorifer

Familia libaneză Halawani, cu afaceri în România din anii 70, se împrumută la Blom Bank France pentru Frigorifer
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 11 apr 2017

Familia libaneză Halawani, cu afaceri în România încă din anii 70, se va împrumuta cu până la 1 milion de euro de la sucursala din București a băncii Blom Bank France, pentru furnizorul de legume congelate Frigorifer Tulcea, firmă pentru care, în urmă cu un an, a răscumpărat acțiuni de la Smithfield, cel mai mare jucător de pe piața de carne de porc din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Mounir Halawani a cumpărat Frigorifer în 1999, iar în 2005 grupul Smithfield a achiziționat  50% din acțiunile companiei.

În 2013, gigantul american Smithfield Foods, cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial, a fost preluat integral de către chinezii de la Shuanghui (care s-au redenumit ulterior WH Group), iar în februarie anul trecut a renunțat la pachetul de 50% din Frigorifer, Mounir halawani răscumpărând acțiunile.

Eid Rahmeh, business development manager al companiei libaneze Halvest (Sal) Holding, a explicat atunci pentru Profit.ro care sunt planurile după preluare.

La acest moment, Frigorifer, care dispune de un depozit cu o capacitate de 16.000 de tone, printre cele mai mari din țară, are ca principalele branduri produse Casa Țărănească și Edna și este controlat de  firmeleHalvest Holding și Spaskort Holdings ale familiei Halawani.

Miliardarul ceh Radovan Vitek a preluat Felicia Shopping Center din Iași, într-o tranzacție ce a mai cuprins 11 proprietăți comerciale din regiune CITEȘTE ȘI Miliardarul ceh Radovan Vitek a preluat Felicia Shopping Center din Iași, într-o tranzacție ce a mai cuprins 11 proprietăți comerciale din regiune

Împrumutul de până la 1 milion euro este necesar pentru capitalul de lucru al Frigorifer.

Frigorifer este pe piață din 1991, iar din 2008 furnizează peste jumătate din cantitatea de legume congelate de pe piața din România.

În 2015, compania, cu 132 angajați, a înregistrat un profit net de 452.650 lei la afaceri de 19,4 milioane lei.

Mounir Halawani este unul dintre cei mai discreți oameni de afaceri străini din România.

În decembrie anul trecut, Mounir Halawani a vândut brandul de patiserie congelată Morărița către producătorul de aditivi alimentari Dr.Oetker.

viewscnt
Afla mai multe despre
halawani
frigorifer