Finanțele anulează licitația de consultanță pentru noile CA la Eximbank, Imprimerie, Fondul pentru IMM

Finanțele anulează licitația de consultanță pentru noile CA la Eximbank, Imprimerie, Fondul pentru IMM
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 25 oct 2016

Ministerul Finanțelor a anulat licitația pentru selectarea consultantului care trebuie să aleagă componența viitoarelor Consilii de Administrație de la Eximbank, Imprimeria Națională, Fondul Român de Contragarantare și Fondul pentru IMM. Motivul? Ofertele depuse au fost inacceptabile și/sau neconforme, potrivit datelor instituției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Profit.ro a anunțat, pe 9 octombrie, că ofertanții înscriși la această licitație au fost firma de executive search George Butunoiu Group și consultanții de la PriceWaterhouse Coopers Tax Advisors&Accountants, în asociere și având ca subcontractant casa de avocatură D&B David și Baias, precum și firma internațională de executive search Transearch International, intrată pe piața românească în urmă cu 4 ani.

Licitația a fost estimată la 532.800 lei, fără TVA, pentru o durată de 3 luni.

Transearch a concurat și pentru contractul de selectare a noilor membri de CA la CEC Bank.

În urmă cu o săptămână, ministerul a comunicat că Transearch International a fost selectată pentru a-i alege pe viitorii membri ai Consiliului de Administrație al CEC Bank.

Pentru Eximbank, Imprimeria Națională, Fondul Român de Contragarantare și Fondul pentru IMM, licitația a fost însă acum anulată.

Asocierarea PricewaterhouseCoopers Tax Advisors & Accountants, D&B David și Baias și George Butunoiu Group a candidat și la selecția managerilor privați în companiile din portofoliul Ministerului Economiei.

În luna august a acestui an, Profit.ro a anunțat în exclusivitate că Guvernul va schimba, prin Ministerul Finanțelor, Consiliile de Administrație de la Eximbank, Imprimeria Națională, Fondul Român de Contragarantare și Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM. 

Mișcarea este pregătită în contextul în care, la acel moment, Finanțele au anunțat că îi vor schimba pe cei 9 membri ai Consiliului de Administrație al CEC Bank.

La Imprimerie vor fi angajați noi membri în momentul vacantării de posturi, pentru această companie fiind aplicate prevederile OU 109/2011 privind guvernanța corporativă. Ministerul va selecta însă din timp dintre candidați și pentru Imprimerie.

Pentru cazurile în care se impune, Guvernul va cere și avizul BNR.

Potrivit Legii 111/2016 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, este obligatoriu ca selecția candidaților să fie efectuată de un expert independent în cazul întreprinderilor publice care au o cifră de afaceri de 7,3 milioane de euro și cel puțin 50 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
mfp
licitatie
consultant
eximbank
imprimeria nationala
anulare