FMI: Riscul bancar în țările emergente crește

FMI: Riscul bancar în țările emergente crește
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 nov 2015

Pentru prima oară, formarea creditelor neperformante noi din economiile în curs de dezvoltare a depășit-o pe cea a țărilor industrializate, atrage atenția șeful reprezentanței pentru România a Fondului Monetar Internațional.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un derapaj al economiei Chinei trimite în categorii de risc mai ridicate creditul din țările în curs de dezvoltare. Avertismentul a fost lansat astăzi de către Guillermo Tolosa, reprezentant al Fondului Monetar Internațional pentru România și Bulgaria.

Potrivit datelor Fondului, pentru prima oară de la declanșarea crizei financiare din anul 2008, formarea de credite neperformante în țările emergente a trecut peste cea din sistemele bancare ale statelor dezvoltate. "Riscul bancar în țările emergente crește. Cu fiecare lună, se înrăutățește", a declarat Tolosa, la Forumul Bancar Român, organizat astăzi de Finmedia în parteneriat cu o serie de instituții de credit.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
fmi
banci
romania
guillermo tolosa
risc