FOTO Atac informatic la Qatar National Bank, parole și date ale familiei regale și presupuși spioni au fost divulgate

FOTO Atac informatic la Qatar National Bank, parole și date ale familiei regale și presupuși spioni au fost divulgate
scris 28 apr 2016

Numele, parolele bancare și alte date private ale unor membri ai familiei regale din Qatar, ale unor presupuși spioni și ale unor angajați ai Al Jazeera au fost publicate pe internet, după un atac informatic de proporții asupra Qatar National Bank, relatează Russia Today.

Fișielul de 1,4 Gigabytes ar conține sute de mii de fișiere, inclusiv tranzacții financiare, coduri PIN și date ale cardurilor de credit, conform news.ro.

Informațiile au fost publicate inițial pe site-ul Global-Files.net, dar a fost scos rapid, fără nicio explicație, potrivit International Business Times.

Un fișier intitulat "Spionaj, Servicii de Informații" includea o serie de dosare cu nume precum "Ministerul Apărării", "MI6" (serviciile britanice de informații) sau "Biroul de Securitate din Qatar", cunoscut și ca Mukhabarat.

Pentagonul invită experți externi și hackeri să încerce să-i spargă serverele pentru recompense financiare CITEȘTE ȘI Pentagonul invită experți externi și hackeri să încerce să-i spargă serverele pentru recompense financiare

Fișierul "MI6", precum și unele similar privind serviciile de informații poloneze și francize, conțin "un raport aprofundat privind presupuși agenți", inclusiv numele unor rude apropiate, numere de telefon, informații ale cardurilor de credit și conturi de pe rețelele de socializare.

Printre documentele publicate sunt circa 10 astfel de rapoarte detaliate.

Un alt fișier, numit "Al Jazeera" include un tabel în Excel cu peste 1.200 de celule unde sunt trecute, printre altele, condurile numerice personale ale unor angajați ai postului de televiziune, numere de telefon și chiar adrese.

Potrivit presei locale, datele sunt, în general, adevărate.

Qatar National Bank a transmis că efectuează o investigație și a încercat să își liniștească clienții.

FOTO Atac informatic la Qatar National Bank, parole și date ale familiei regale și presupuși spioni au fost divulgate

Instituția, cu sediul la Doha, este a doua bancă din Orientul Mijlociu și Africa din punct de vedere al activelor. Profitul său anul trecut a fost de aproape 800 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
qatar
bank
atac informatic
date
spioni