Împrumut de 25 milioane euro de la BERD pentru îmbunătățirea serviciilor de canalizare și alimentare cu apă în Dolj și Gorj

Împrumut de 25 milioane euro de la BERD pentru îmbunătățirea serviciilor de canalizare și alimentare cu apă în Dolj și Gorj
scris 27 nov 2019

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a acordat un credit de 25 milioane de euro (echivalentul în lei) Companiei de Apă Oltenia, fonduri ce vor fi utilizate pentru îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în județele Dolj și Gorj.

Împrumutul de la BERD, alături de fonduri atrase de Compania de Apă Oltenia prin programul european de coeziune, contribuie la finanțarea planului regional de investiții al operatorului de servicii de alimentare cu apă, a cărui valoare totală se ridică la 374,62 milioane de euro.

Potrivit BERD, 400.000 de locuitori din județele Dolj și Gorj vor beneficia de extinderea și reabilitarea serviciilor asigurate de Compania de Apă Oltenia. Peste 100.000 dintre aceștia vor fi racordați pentru prima dată la rețeaua de canalizare operată de companie.

Erste vede România cu cea mai proastă situație a finanțelor publice din regiune și se așteaptă la o depreciere a leului la 4,85/euro. România o ia invers și poate fi retrogradată CITEȘTE ȘI Erste vede România cu cea mai proastă situație a finanțelor publice din regiune și se așteaptă la o depreciere a leului la 4,85/euro. România o ia invers și poate fi retrogradată

Până în prezent, BERD a acordat împrumuturi totale de 330 milioane de euro operatorilor de servicii de apă și canalizare din România și a mobilizat peste 2 miliarde de fonduri UE în vederea îmbunătățirii infrastructurii naționale în domeniu.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituționali în România, cu investiții cumulate de peste 8,3 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
imprumut berd
compania de apa oltenia
alimentare apa si canalizare
dolj
gorj