În viitor, evaluatorii vor inspecta proprietățile cu dronele

În viitor, evaluatorii vor inspecta proprietățile cu dronele
scris 9 sep 2016

Adrian Vascu de la Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați spune că, dincolo de posibilitatea aplicării modelelor matematice, inspecția fizică a proprietăților este importantă, dar că în viitor aceasta ar putea să se facă fără deplasarea la fața a evaluatorilor. „Va veni momentul în care se vor folosi dronele”, a spus reprezentantul ANEVAR.

Imparțialitatea evaluatorului și inspecția fizică propriu-zisă a proprietăților care urmează să fie evaluate sunt esențiale pentru o stabilire cât mai corectă a prețului corespunzător din punct de vedere fundamental al imobilului, spune Scott Robinson, președinte al Appraisal Institute, organizație profesională la nivel mondial a evaluatorilor.

Declarația sa a fost făcută astăzi la Conferința organizată de Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați (ANEVAR) cu tema „Evaluarea pentru garantarea împrumuturilor”, tocmai în condițiile în care au fost prezentate avantaje ale metodei de evaluare standardizate prin eșantionare și folosirea de modele matematice pentru metoda comparativă (AVM – Automated Valuation Model).

Adrian Vascu de la ANEVAR spune că, într-adevăr, sunt limite ale acestui tip de evaluare și a dat exemplu faptul că pe clisura Dunării aproape nicio casă nu seamănă cu cealaltă și că listarea mai multor proprietăți din zonă tot nu ar putea conduce la crearea unui eșantion relevant.

În aceste condiții, inspecția fizică își va păstra importanța, chiar dacă în viitor aceasta ar putea fi efectuată cu ajutorul dronelor. Vascu a spus că în viitor se va putea face nu numai inspecția exterioară, ci și cea interioară prin intermediul dronelor.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
adrian vascu
anevar
drone
case
proprietati
balon imobiliar
banci
credite ipotecare