India a devenit al 69-lea acționar BERD

India a devenit al 69-lea acționar BERD
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 iul 2018

India a devenit cel de-al 69-lea acționar al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), a anunțat instituția financiar-bancară miercuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul Guvernatorilor băncii, format din reprezentanții tuturor acționarilor existenți, inclusiv România, a votat în unanimitate în favoarea acceptării Indiei în acționariat.

Potrivit BERD, India se alătură Consiliul Guvernatorilor, însă nu va deveni și stat recipient de asistență financiară din partea instituției.

Investitori mari au plasat bani în obligațiunile în valoare de 285 milioane euro lansate de Banca Transilvania CITEȘTE ȘI Investitori mari au plasat bani în obligațiunile în valoare de 285 milioane euro lansate de Banca Transilvania

BERD a fost înființată în 1991, la scurt timp după căderea comunismului în Europa, cu scopul consolidării economiilor de piață și a democrațiilor în peste 30 de țări, inițial din Europa Centrală și Asia Centrală, mandatul fiind extins ulterior pentru a acoperi și state din sud-estul Mediteranei, precum și West Bank și Fâșia Gaza.      

Banca este deținută în prezent de 67 de state și 2 instituții interguvernamentale, și anume Uniunea Europeană și Banca Europeană de Investiții (BEI).

România este acționar BERD încă de la înființarea băncii, statul român având o contribuție la capitalul instituției de aproximativ 144.000 euro. BERD este cel mai mare investitor instituțional în România, cu investiții agregate de aproape 8 miliarde de euro până în prezent.

Anul trecut, banca a investit peste jumătate de miliard de euro în țară, 93% din fonduri fiind direcționate către sectorul privat.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
india
actionar
actionariat