ING Bank începe IMM Invest 2021. Anul trecut a acordat credite de peste 1 miliard de lei

ING Bank începe IMM Invest 2021. Anul trecut a acordat credite de peste 1 miliard de lei
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 26 apr 2021

ING Bank România anunță că va acorda finanțări în cadrul programului IMM Invest ediția 2021 și că are un plafon de 1,1 miliarde de lei alocat de guvern. Banca a primit deja 500 de cereri de credit de la începutul anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ING a primit 7.500 de cereri anul trecut și a aprobat împrumuturi de peste 1 miliard de lei, după ce a obținut triplarea plafonului de garantare în luna august, pe fondul volumului ridicat de credite aprobate.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

„Credem că prin rezultatele obținute, și anume că majoritatea companiilor sprijinite sunt micro sau mici, scopul programului a fost atins. Deoarece am finanțat companiile care au avut cu adevărat nevoie de sprijin, cu putere de negociere comercială redusă și  cu acces limitat la resurse financiare. Salutăm decizia Guvernului de a relua programul și suntem pregătiți să oferim sprijin în continuare mediului de afaceri din România. Începând chiar cu cei aproape 500 de antreprenori care deja ne-au trimis cereri de la începutul anului”, spune Mihaela Oțel, șef pentru produsele de creditare la ING Bank România.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Dintre companiile finanțate anul trecut, aproape jumătate sunt microîntreprinderi (până în nouă salariați), urmate de întreprinderi mici (până în 50 de salariați) și întreprinderile mijlocii (până în 250 de salariați). 54% din fonduri au fost alocate întreprinderilor mici, urmate de microîntreprinderi (29%) și întreprinderi mijlocii (17%).

Firmele micro au solicitat împrumuturi, în medie, de aproximativ 370.000 de lei, în timp ce întreprinderile mici au solicitat aproximativ 750.000 de lei, iar întreprinderile mijlocii 1.800.000 de lei. Banca notează că în ultimele trei luni din 2020 timpul de aprobare la FNGCIMM s-a îmbunătățit considerabil, ajungând la sub 10 zile calendaristice.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Conform datelor companiilor finanțate de către ING Bank România în cadrul IMM Invest în 2020, județele cu cea mai mare absorbție de fonduri sunt București, Argeș și Sibiu. Acestea împreună echivalează cu aproximativ 30% din valoarea totală a creditelor acordate. În ceea ce privește domeniile în care activează antreprenorii finanțați, comerțul, industria prelucrătoare și construcțiile s-au plasat pe primele trei locuri.

Creditele IMM Invest sunt acoperite în proporție de până la 90% cu garanții de stat pentru neplată. În acest programul se adresează și întreprinderilor mici, cu capitalizare de piață medie: 250-500 angajați și cifră de afaceri mai mică de 100 de milioane de euro sau un bilanț anual care nu depășește 86 de milioane de euro.  Valoarea cumulată a creditelor acordate unei astfel de întreprinderi nu poate depăși 10 milioane de lei, din care pentru capital de lucru se acordă maximum cinci milioane de lei și pentru investiții maximum 10 milioane de lei. De asemenea, au fost adăugate noi industrii pe lista celor eligibile pentru finanțare în program, de exemplu producția de băuturi alcoolice.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Pentru anul 2021, plafonul total al garanțiilor ce pot fi acordate în cadrul programului IMM Invest este în valoare de 15 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing bank
imm invest