Intesa Sanpaolo a trecut pe pierdere în România după primul trimestru

Intesa Sanpaolo a trecut pe pierdere în România după primul trimestru
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 mai 2018

Grupul italian bancar Intesa Sanpaolo a trecut pe pierdere în România după primele trei luni ale anului, cu un rezultat negativ de aproximativ 2 milioane de euro, pe fondul creșterii costurilor operaționale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primul trimestru din 2017, banca a raportat un profit net de 2 milioane de euro în România.

La finele lunii martie, Intesa Sanpaolo România avea active totale de 1 miliard de euro, în creștere de la 900 milioane de euro în perioada similară a anului trecut.

Când spun bancherii că vor crește și dobânzile la depozite, după ce ROBOR a crescut deja: E exces de lichiditate, băncile care au nevoie de bani vor crește primele CITEȘTE ȘI Când spun bancherii că vor crește și dobânzile la depozite, după ce ROBOR a crescut deja: E exces de lichiditate, băncile care au nevoie de bani vor crește primele

Banca a obținut un venit operațional de circa 8 milioane de euro în primul trimestru, în scădere cu 14,7% față de același interval din 2017, în timp ce costurile operaționale au crescut cu 7,9%, până la 9 milioane de euro.

Portofoliul de depozite s-a majorat cu 300 milioane de euro, până la 900 milioane de euro, însă soldul împrumuturilor a rămas stabil la 600 milioane de euro.

Valoarea creditelor neperformante a atins 13 milioane de euro, față de 11 milioane de euro la finele lunii martie 2017, gradul de acoperire fiind de 59%.

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent pe piața românească din 2008, prin intermediul băncii Intesa Sanpaolo România.

La nivel internațional, Intesa a raportat un profit net de 1,25 miliarde de euro, în creștere cu aproape 40% de la 901 milioane de euro în primul trimestru al anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpaolo
rezultate
pierdere