Intesa Sanpaolo România primește o nouă infuzie de capital, de peste 17 milioane euro

Intesa Sanpaolo România primește o nouă infuzie de capital, de peste 17 milioane euro
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 26 iul 2018

Intesa Sanpaolo România primește o nouă infuzie de capital, de această dată de peste 17 milioane euro, prin emisiunea a 8 milioane de acțiuni. În primul trimestru, grupul Intesa Sanpaolo, prezent pe piața românească din 2008, a trecut pe pierdere în România, cu un rezultat negativ de aproximativ 2 milioane de euro, pe fondul creșterii costurilor operaționale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În luna iunie, capitalul Băncii Comerciale Intesa Sanpaolo România a fost majorat cu 190 de milioane de lei (echivalentul a circa 41 milioane de euro), la 1,076 miliarde de lei (191,5 milioane de euro), prin aport în numerar din partea Intesa Sanpaolo Holding International, acționar al subsidiarei din România.

Cei doi acționari ai băncii, Cassa di Risparmio di Firenze și Intesa Sanpaolo Holding International, au semnat atunci majorarea capitalului social al subsidiarei din România, operațiune efectuată prin emisiunea unui număr de 19 milioane de acțiuni în formă dematerializată, la valoarea nominală de 10 lei/titlu.

ULTIMA ORĂ 50 branduri românești: Dona și Asirom intră în Top, Azomureș și Siveco ies. BCR, CEC, Bancpost, TVR scad. Ursus - cel mai valoros portofoliu CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ 50 branduri românești: Dona și Asirom intră în Top, Azomureș și Siveco ies. BCR, CEC, Bancpost, TVR scad. Ursus - cel mai valoros portofoliu

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent pe piața românească din 2008. În primele trei luni a trecut pe pierdere în România, cu un rezultat negativ de aproximativ 2 milioane de euro, pe fondul creșterii costurilor operaționale.

În primul trimestru din 2017, banca raportase un profit net de 2 milioane de euro în România. La finele lunii martie, Intesa Sanpaolo România avea active totale de 1 miliard de euro, în creștere de la 900 milioane de euro în perioada similară a anului trecut.

La începutul lunii, subsidiara din România a grupului financiar italian Intesa Sanpaolo a anunțat că a finalizat transferul de activitate, constând în active și pasive, clienți și angajați, de la Intesa Sanpaolo Torino, sucursala București.

Intesa Sanpaolo Bank a anunțat că are acum un volum de active de 8,83 miliarde lei și o cotă de piață de aproximativ 2%. Ca urmare a finalizării transferului, activitatea Intesa Sanpaolo Torino, sucursala București, încetează, iar serviciile și produsele bancare vor fi oferite în continuare doar de către Intesa Sanpaolo Bank România, potrivit băncii.

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpaolo
majorare capital