Isărescu a decis să își dezvăluie salariul, după ce, în ultima vreme, s-au făcut mai multe speculații pe acest subiect

Isărescu a decis să își dezvăluie salariul, după ce, în ultima vreme, s-au făcut mai multe speculații pe acest subiect
scris 4 aug 2016

Guvernatorul Mugur Isărescu a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că are un salariu lunar de 13.601 euro. Anunțul a fost făcut după ce, în ultima vreme, s-au publicat mai multe presupuneri legate de suma încasată de Isărescu.

"Consiliul de Administrație a constatat că în multe bănci centrale s-a accentuat și diversificat procesul de transparentizare. În consecință, CA al BNR a decis să facă publice minutele ședințelor de  politică monetară și nivelul de salarizare al Guvernatorului", a spus joi Isărescu, precizând că salariul său este 13.601 euro. Mai exact,  salariul de guvernator este de 9.495 de euro net lunar. La acesta se adaugă indemnizația de conducere de 4.105 euro.

Acesta a precizat că nu și-a înaintat dosarul de pensie deși legea îi permitea și că, prin urmare, nu a primit pensie, până acum.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
isărescu
salariu
bnr