Italia vrea să oblige băncile să-și separe activitățile de retail de cele de investiții

Italia vrea să oblige băncile să-și separe activitățile de retail de cele de investiții
scris 1 feb 2019

Guvernul italian intenționează să aprobe în următoarele luni noi reglementări bancare, inclusiv să oblige băncile să-și separe activitățile de retail de cele de investiții, a anunțat vineri vicepremierul Luigi Di Maio, transmite Reuters.

Din 1993, băncile comerciale și cele de investiții pot opera în Italia sub același acoperiș, arată Agerpres.

În iunie, când guvernarea a fost preluată de o coaliție de partide populiste, s-a ajuns la un acord de principiu conform căruia cel mai bine pentru sectorul bancar este ca diviziile să fie păstrate separat, în vederea protejării clienților și contribuabililor.

Germania nu vrea să importe energie nucleară pentru a compensa închiderea termocentralelor CITEȘTE ȘI Germania nu vrea să importe energie nucleară pentru a compensa închiderea termocentralelor

Guvernul vrea însă, acum, să aprobe "în următoarele luni" noile reglementări, iar coaliția va face presiuni "pentru o reformă a supervizării bancare europene și crearea unui fond pan-european pentru garantarea celor care au depozite bancare", a declarat Luigi Di Maio.

Economia Italiei a reintrat în recesiune în ultimul trimestru al anului trecut, relevă datele publicate joi de biroul de statistică Istat.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
banci
credite