Marea Britanie amendează Goldman Sachs cu peste 40 milioane euro pentru erori de raportare

Marea Britanie amendează Goldman Sachs cu peste 40 milioane euro pentru erori de raportare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 mar 2019

Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie a amendat Goldman Sachs cu 34,34 milioane de lire sterline (40,2 milioane euro), din cauză că banca americană nu a furnizat rapoarte exacte și la timp referitoare la peste 200 de milioane de tranzacții derulate timp de 10 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Goldman Sachs nu a furnizat informații complete, exacte și la timp în legătură cu aproximativ 213,6 milioane de tranzacții care trebuiau raportate. De asemenea, banca a raportat în mod eronat 6,6 milioane de tranzacții către FCA, arată autoritatea britanică de reglementare în domeniul financiar.

“În total, Goldman Sachs International a făcut 220,2 milioane de erori în raportarea tranzacțiilor într-un interval de 9 ani și jumătate, încălcând regulile FCA”, se arată într-un comunicat al FCA.

EXCLUSIV Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de investiții de pe Wall Street, își vinde hotelul din România, tranzacție globală de 450 milioane dolari CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de investiții de pe Wall Street, își vinde hotelul din România, tranzacție globală de 450 milioane dolari

Erorile de raportare au fost comise în perioada noiembrie 2007-martie 2017.  

“Au fost eșecuri grave și prelungite”, arată FCA. “Ne așteptăm ca toate firmele să profite de această ocazie pentru a se asigura că își pot detalia complet activitatea și își verifică în mod regulat sistemele, astfel încât orice problemă să fie detectată și rezolvată prompt, spre deosebire de acest caz”.

Goldman Sachs a fost de acord să soluționeze cazul cu celeritate, obținând o reducere de 30% a valorii amenzii. Fără acest discout, amenda FCA s-ar fi ridicat la 49,06 milioane lire (57,4 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
goldman sachs
marea britanie
amenda
erori raportare tranzactii
sanctiune
fca