Directoratul SIF Transilvania va contesta inclusiv în instanță amenda de 11.000 de lei acordată de ASF șefului Mihai Fercală

Directoratul SIF Transilvania va contesta inclusiv în instanță amenda de 11.000 de lei acordată de ASF șefului Mihai Fercală

SIF Transilvania vrea să pună barieră în instanță amenzii aplicate de ASF directorului Mihai Frecală.

scris 27 mar 2019

La o zi după publicarea Autorității de Supraveghere Financiară prin care a fost sancționat șeful de un sfert de veac de la SIF Transilvania, Directoratul societății contestă veridicitatea elementelor care stau la baza hotărârii și menționează că va depune plângere împotriva acesteia. În paralel, va solicta suspendarea aplicării amenzii în instanță.

SIF Transilvania (SIF3) contestă o decizie a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Cu o zi înainte, emitentul comunicase că supraveghetorul pieței a decis amendarea cu 11.000 de lei a directorului de peste 25 de ani Mihai Fercală pentru că nu a inclus pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din aprilie 2018 puncte solicitate de acționari concentrând peste 5% din titlurile SIF Transilvania.

Decizia ASF menționa faptul că Directoratul SIF Transilvania nu a efectuat în mod corespunzător, la dispunerea aceleiași ASF, modificările la ordinea de zi solicitate de acționari grupați în jurul fostului arbitru constănțean Constantin Frățilă, adversar în ultimii 7 ani cu Fercală în dispute legate de activitatea SIF-ului, dar și de societatea COMCM Constanța (CMCM). Sunt afirmații respinse astăzi într-un răspuns detaliat al Directoratului SIF Transilvania.

În acest context, SIF Transilvania va depune o plângere prealabilă împotriva deciziilor ASF și va solicita instanței competente suspendarea efectelor acestor hotărâri.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
sif transilvania
comcm constanta
asf
mihai fercala
constatin fratila