Moody's a îmbunătățit perspectivele ratingurilor BRD, BCR și Raiffeisen Bank

Moody's a îmbunătățit perspectivele ratingurilor BRD, BCR și Raiffeisen Bank
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 oct 2021

Moody's Investors Service a confirmat calificativele acordate băncilor BRD-Groupe Societe Generale, Banca Comercială Română (BCR) și Raiffeisen Bank și a îmbunătățit la stabilă perspectiva asociată ratingurilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum poate fi calibrat un buget în pandemie, ce soluții de finanțare sunt astăzi la îndemână și alte variante de sprijin pentru firme vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro IMM - Pregătim ieșirea din criză

Videoconferința, programată pentru 4 noiembrie și organizată împreună cu  Nordis Group, Banca Transilvania, ING și Unicredit Bank, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Acțiunile de rating urmează deciziei Moody's de a confirma ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României, concomitent cu îmbunătățirea perspectivei asociate de la ‘negativă’ la ‘stabilă’.

Astfel, agenția de evaluare financiară a confirmat ratingurile Baa1 pentru depozite pe termen lung ale BRD și BCR, precum și ratingurile Baa1 pentru depozite pe termen lung și pentru datoriile negarantate de rang superior ale Raiffeisen Bank.

Moody’s a îmbunătățit ratingul Transelectrica. Partea goală a paharului: investiții întârziate, dividende mari impuse de stat și probleme de guvernanță corporativă CITEȘTE ȘI Moody’s a îmbunătățit ratingul Transelectrica. Partea goală a paharului: investiții întârziate, dividende mari impuse de stat și probleme de guvernanță corporativă

“Confirmarea ratingurilor băncilor pentru depozite și pentru datoriile negarantate de rang superior - acolo unde este cazul - și modificarea perspectivei la stabilă este determinată de modificarea perspectivei Guvernului României la stabilă și reflectă opinia Moody's cu privire la corelațiile semnificative de risc dintre o bancă și țara în care operează. Mai exact, ratingurile pentru depozite și pentru datoriile negarantate de rang superior sunt de obicei constrânse la două trepte peste ratingul obligațiunilor suverane, reflectând opinia agenției că este puțin probabil ca pierderea așteptată a instrumentelor bancare evaluate să fie semnificativ mai mică decât cea a propriei datorii a suveranului”, arată agenția într-un comunicat.

Moody’s a reconfirmat, vineri, ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/P-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în monedã locală și valută și a îmbunătățit perspectiva din negativă în stabilă. Tot vineri, agenția de rating Standard&Poor's a decis să reconfirme ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în monedă locală și valută, precum și perspectiva stabilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
moody's
bcr
brd
raiffeisen bank
confirmare ratinguri