Odile Renaud-Basso, prima femeie care deține funcția de președinte al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare

Odile Renaud-Basso, prima femeie care deține funcția de președinte al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 oct 2020

Șefa Trezoreriei franceze, Odile Renaud-Basso, a fost aleasă în funcția de președinte al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, a anunțat joi BERD, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este prima femeie care va conduce instituția financiară internațională și al patrulea cetățean francez care deține acest post, scrie Agerpres.

Numirea sa confirmă dominația Franței în fruntea instituțiilor internaționale. Franța a furnizat patru dintre cei opt președinți ai BERD, jumătate din cei patru președinți ai Băncii Centrale Europene (BCE) și aproape jumătate din directorii general ai Fondului Monetar Internațional (FMI).

Trei bănci comerciale, vizate de atacuri de tipul \ CITEȘTE ȘI Trei bănci comerciale, vizate de atacuri de tipul "real-time phishing"

Odile Renaud-Basso a absolvit prestigioasa Școală Națională de Administrație, care, de-a lungul timpului, a pregătit președinți, ambasadori și lideri în industrie.

Noul președinte este succesorul britanicului Suma Chakrabarti, aflat la finalul a două mandate de patru ani.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a fost înființată în 1991 pentru a investi în fostele state din blocul comunist și a le ajuta să facă tranziția la economia de piață. În ultimii ani, BERD a început să-și reorienteze atenția dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord și Orientul Mijociu.

viewscnt
Afla mai multe despre
odile renaud-basso
berd