ONU a deschis un cont bancar la o bancă rusă nesancționată, pentru tranzacții în ruble

ONU a deschis un cont bancar la o bancă rusă nesancționată, pentru tranzacții în ruble
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2024

Națiunile Unite au deschis un cont bancar la bancă rusă nesancționată, pentru a permite tranzacții în ruble, a anunțat luni Sovcombank, din Rusia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Nu a fost specificat numele băncii, scrie News.ro.

Societe Generale va desființa sute de locuri de muncă în Franța, pentru a reduce costurile CITEȘTE ȘI Societe Generale va desființa sute de locuri de muncă în Franța, pentru a reduce costurile

Sovcombank, una dintre cele 13 instituții de credit ”importante din punct de vedere sistemic” din Rusia, a solicitat Trezoreriei SUA o licență pentru a efectua plăți de membru la un program de finanțare al ONU pentru schimbările climatice, în timp ce activitățile sale sunt blocate de sancțiunile SUA.

ONU nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

În 2022, Oficiul pentru Controlul Activelor Străine al Trezoreriei SUA (OFAC) a plasat Sovcombank pe lista de cetățeni special desemnați (SDN), scoțând-o efectiv din sistemul financiar al SUA, interzicând comerțul cu americanii și înghețându-i activele din SUA.

Dar banca solicită acum o licență pentru a plăti taxe de membru pentru Inițiativa de finanțare a Programului Națiunilor Unite pentru Mediu, testând apele de la Washington pentru scutiri speciale pentru anumite tranzacții ale băncilor rusești.

Sovcombank a spus că cererea sa de licență OFAC este încă în așteptare și că contul ONU a fost deschis între timp.

viewscnt
Afla mai multe despre
onu
banca
ruble