Piraeus Bank vinde un portofoliu de neperformante în valoare de 1,45 miliarde euro

Piraeus Bank vinde un portofoliu de neperformante în valoare de 1,45 miliarde euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 mai 2018

Grupul bancar elen Piraeus Bank, pe cale să finalizeze vânzarea subsidiarei din România către americanii de la JC Flowers, a ajuns la un acord cu fondul Bain Capital Credit pentru vânzarea unui portofoliu de credite neperformante cu o valoare de 1,45 miliarde de euro, mutare prin care cel mai mare creditor grec își continuă procesul de curățare a bilanțului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piraeus estimează că tranzacția va majora capitalul CET-1 cu 20 puncte de bază și va reduce cu 100 de puncte de bază rata creditelor neperformante. La finele lunii martie, Piraeus avea un stoc de credite neperformante de 32,2 miliarde de euro, cu un grad de acoperire de 51%.

Banca elenă nu a dat detalii despre termenii financiari ai acordului cu Bain Capital Credit.

Dolarul a trecut de 4 lei pentru prima dată după aproape un an CITEȘTE ȘI Dolarul a trecut de 4 lei pentru prima dată după aproape un an

Vânzarea portofoliului de neperformante, prima tranzacție cu împrumuturi neperformante garantate cu proprietăți imobiliare comerciale din Grecia, face parte din strategia “Agenda 2020” adoptată de Piraeus în 2017, prin care vizează reducerea semnificativă a creditelor nepeformante și restrângerea operațiunilor pe piețele secundare.

În cadrul planului, Piraeus a agreat vânzarea subsidiarei din România către fondul american de investiții JC Flowers, tranzacție anunțată de Profit.ro la finele anului trecut și estimată să se încheie la jumătatea lunii iunie.

Viitorul proprietar al Piraeus Bank România, fondul american J.C. Flowers, are un capital de 15 miliarde de dolari, investit în 50 de companii în 17 țări în industrii precum cea bancară, de asigurare și reasigurare, precum și alte firme din domeniul finanțelor.

Firma cu capital privat a lansat trei fonduri de plasamente private până acum, de la înființarea sa în 1998, de către bancherul J. Christopher Flowers, fost partener la Goldman Sachs. J.C. Flowers a mai încercat, în 2015, să preia Piraeus, dar doar la pachet cu Banca Comercială Carpatica, însă negocierile cu cea din urmă au eșuat.

viewscnt
Afla mai multe despre
piraeus bank
credite neperformante
imprumuturi
vanzare
bain capital