Polonia a repatriat circa 100 de tone din rezervele sale de aur de la Banca Angliei

Polonia a repatriat circa 100 de tone din rezervele sale de aur de la Banca Angliei
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 nov 2019

Polonia a repatriat circa 100 de tone din rezervele sale de aur, în valoare de aproximativ 18,3 miliarde de zloți (4,7 miliarde de dolari), depozitate la Banca Angliei, a comunicat luni șeful Băncii centrale poloneze, Adam Glapinski, transmite dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Polonia și-a păstrat cea mai mare parte a rezervelor sale de aur la Banca Angliei după cel de-Al Doilea Război Mondial, arată Agerpres.

Aurul a fost repatriat în opt tranșe de câte o mie de lingouri fiecare. Acestea au fost aduse pe calea aerului pe aeroporturile din Varșovia și Poznan, fiind transportat ulterior către seifuri ale Băncii Centrale de pe teritoriul țării.

Oficial: Statul a crescut capitalul CEC Bank cu 940 de milioane de lei. Directorul Bogdan Neacșu spune că vrea să o ducă în top 5 bănci CITEȘTE ȘI Oficial: Statul a crescut capitalul CEC Bank cu 940 de milioane de lei. Directorul Bogdan Neacșu spune că vrea să o ducă în top 5 bănci

În România, președintele Iohannis a decis să trimită spre reexaminare Parlamentului proiectul de lege, inițiat de fostul lider PSD Liviu Dragnea și senatorul PSD Șerban Nicolae, prin care Banca Națională a României este obligată să aducă în țară aproape toată rezerva de aur ținută în Londra, la Banca Angliei. Iohannis consideră că legea nu respectă angajamentele luate de România în Tratatul de Funcționare a Uniunii Europene, a fost adoptată fără consultarea Băncii Centrală Europeană, nu are în vedere obiectivele de aderare a țării noastre la zona euro și nici nu este clară cu privire la procedura de repatriere și costurile acesteia.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
aur