Profitul celei mai mari bănci din SUA a crescut spectaculos în primul trimestru, susținut de tranzacționare și venituri din dobânzi

Profitul celei mai mari bănci din SUA a crescut spectaculos în primul trimestru, susținut de tranzacționare și venituri din dobânzi
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 apr 2017

Profitul JPMorgan, cea mai mare bancă americană în funcție de active, a crescut cu 17% în primul trimestru, în special pe baza rezultatelor bune ale diviziei de tranzacționare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, banca a raportat un profit de 5,45 miliarde de dolari, echivalentul a 1,65 dolari pe acțiune. Spre comparație, în primul trimestru din 2015, rezultatul a fost de 5,5 miliarde de dolari sau 1,35 dolari pe acțiune.

Analiștii intervievați de Reuters anticipau un profit de 1,52 dolari pe acțiune, astfel că rezultatul anunțat de bancă a surprins pozitiv investitorii, ceea ce a dus la creșterea acțiunilor cu aproximativ 1% pe bursa de la New York

Veniturile ajustate au crescut cu 6,2%, la 25,6 miliarde de dolari, din care divizia de tranzacționare a adus 5,8 miliarde de dolari, cu 13% mai mult decât în primul trimestru al anului trecut.  Costurile JP Morgan au fost de 15 miliarde de dolari, cu 8% peste cele din anul anterior.

Venituri  nete din dobânzi au avut un avans de 6%, la 12,06 milairde de dolari, atât pe fondul creșterii valorii creditelor din portofoliul băncii cât și pe baza efectului net al majorării dobânzilor. Rezerva Federală (Fed) a SUA a început, la finele anului 2015, un proces de normalizare a dobânzilor din piață, coborâte la minime istorice din cauza crizei financiare.

Fondul Proprietatea propune un polonez în board-ul BRD și cere vot cumulativ. Își reia opțiunea pentru distribuirea integrală a profitului net sub formă de dividende CITEȘTE ȘI Fondul Proprietatea propune un polonez în board-ul BRD și cere vot cumulativ. Își reia opțiunea pentru distribuirea integrală a profitului net sub formă de dividende

Luna trecută, Fed a majorat dobânda de politică monetară pentru a doua oară în 3 luni, măsură decisă ca urmare a creșterii economice puternice, evoluției bune a pieței muncii și a încrederii că inflația revine în apropierea țintei băncii centrale. 

Și alte bănci importante din SUA au anunțat astăzi rezultatele financiare. Profitul Citigroup, a patra mare bancă americană după active, a crescut cu 17%, la 4,09 miliarde de dolari (1,35 dolari pe acțiune),fiind peste estimările analiștilor.

Pe de altă parte, Wells Fargo, a treia mare bancă din SUA în funcție de active, a raportat un profit în stagnare, de 5,46 milairde de dolari sau 1 dolar pe acțiune. Wells Fargo este ținta mai multor investigații din partea autorităților federale și statale americane, care au afectat puternic imaginea și rezultatele băncii în ultimele trimestre.

În toamna anului trecut, Wells Fargo a fost amendată cu 185 milioane de dolari după ce Departamentul Financiar pentru Protecția Consumatorului (CFPB) din SUA a descoperit că angajați ai instituției de credit au deschis în secret peste 2 milioane de depozite și conturi de credit folosind datele clienților. Totodată, directorul general John Stumpf a fost nevoit să părăsească instituția din cauza unui scandal contabil.

viewscnt
Afla mai multe despre
jpmorgan
citigroup
wells fargo
banca
dobanzi
sua
fed
profit