Profitul Morgan Stanley a scăzut cu 53% în primul trimestru

Profitul Morgan Stanley a scăzut cu 53% în primul trimestru
scris 18 apr 2016

Profitul net al Morgan Stanley, una dintre cele mai mari bănci de investiții din SUA, s-a redus cu 53% în primul trimestru, față de perioada similară a anului trecut, la 1,13 miliarde de dolari, în condițiile în care rezultatele au fost afectate de volatilitatea de pe piețele financiare, dar și de scăderea prețului petrolului. Totuși, rezultatele a fost peste așteptările analiștilor, informează Reuters.

Veniturile băncii au scăzut la 7,8 miliarde de dolari, de la 9,9 miliarde de dolari în primul trimestru din 2015.

Profitul pe acțiune s-a situat la 0,55 de dolari, comparativ cu 1,18 dolari în primele trei luni ale anului anterior. Analiștii consultați de Reuters anticipau un profit trimestrial de 0,46 dolari pe acțiune și venituri de 7,87 miliarde de dolari.

"Primul trimestru a fost caracterizat de condiții dificile pe piețe. Deși vedem unele semne de revenire, incertitudinile globale vor continua să afecteze activitatea de investiții", a afirmat James Gorman, CEO-ul Morgan Stanley.

Acțiunile europene scad pentru a doua zi, trase în jos de sectorul energetic CITEȘTE ȘI Acțiunile europene scad pentru a doua zi, trase în jos de sectorul energetic

Acțiunile Morgan Stanely au scăzut de 21% pe parcursul primului trimestru, declin mai accentuat decât al rivalilor săi.

Scăderea prețurilor materiilor prime, incertitudinile legate de creșterea dobânzii de către Rezerva Federală a SUA, dar și de evoluția economiei globale s-au reflectat într-o volatilitate crescută pe piețele financiare, care a afectat rezultatele băncilor de investiții.

Și celelalte mari bănci americane care au publicat deja rezultatele financiare pentru primul trimestru au raportat scăderi ale profitului și veniturilor.

Profitul JPMorgan Chase& Co, cea mai mare bancă americană, a scăzut cu 6,7% în primul trimestru, la 5,52 miliarde de dolari, în timp Bank of America, numărul doi în clasament, a consemnat un declin de 13%, la 2,68 miliarde dolari.

Profitul Wells Fargo, a treia mare bancă din SUA în funcție de active, s-a redus cu 5,9%, la 5,46 miliarde de dolari. Citigroup, aflată pe locul patru în clasament, a raportat un profit de 3,5 miliarde de dolari, cu 27% mai mic față de perioada similară a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
morgan stanley
jp morgan
banca investitii
profit
sua